Regionsderby i Valencia sent i afton när Levante gästas av Villarreal på Ciutat de València. Gästerna har imponerat väldiga under försäsongen och jag tror man stänker dit ett par strutar på ett försvagat Levante idag.

  • Match: Levante – Villarreal
  • Spel: Villarreal över 1,5 mål
  • Odds: 2,28 @ betsafe
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 23:00

Levante gjorde en makalös fjolårssäsong där man till slut hamnade på en mycket fin 10:e plats. Tränare Caparros hade en väldigt defensivt tänk och tillsammans med en helt fantastisk Keylor Navas i målburen så ordnade man trepoängare på helt otroligt sätt vissa matcher. Men Caparros har lämnat för Granada till den här säsongen, och Navas har som bekant skrivit på för Real Madrid. Ser vi då till vad man värvat in för att ersätta Navas så hittar vi Marino (Valladolid) och Fernandez (Real Madrid), där ingen av dessa ens är i närheten av Navas kaliber. Jag tycker även att det är en klar försvagning på tränarposten, då Caparros alltid får ut max av sina spelare. Ersättare Mendilibar fick sparken från Osasuna redan efter tre omgångar förra säsongen, så han har press på sig att lyckas här. En annan sak som Levante levde mycket på förra säsongen var det mycket stabila defensiva mittfältet i Simao och Diop. Det är två riktiga slitvargar där jag ser Diop som den klart bättre av dem två. Men Diop åkte på en utvisning i sista matchen förra säsongen och är således avstängd ikväll, vilket är ett gigantiskt avbräck. Vidare så missar även kapten Juanfran dagens match, vilket är ännu ett stort avbräck. Det gör att man inte har särskilt många alternativ i de bakre leden, vilket bör märkas mot ett offensivt skickligt Villarreal.

levante_200x200Villarreal_200x200

Villarreal imponerade som nykomlingar i la liga förra säsongen och placerade sig på en 6:e plats, vilket innebär att man spelar Europa League den här säsongen. Just EL spelade man så sent som för tre dagar sedan då man besökte Astana i Kazakstan. Den gula ubåten körde ut en stark elva och kunde vinna med mycket komfortabla 3-0 där. Det kändes inte som man gick på max i den matchen och därför är jag heller inte rädd för några trötta ben i afton. Dessutom har Villarreal en såpass bred trupp att en rotation inte spelar så stor roll. Laget har imponerat väldiga under försäsongen där man plockat fem segrar av sex möjliga. Offensiven har varit mördande på dessa matcher där man gjort hela 14 mål framåt. Uche, Gio dos Santos, Cheryshev, Cani och Trigueros förväntas starta idag, vilket lär få hemmalagets defensiv att jobba. Sedan har man även supertalangen Vietto att slänga in om det grusar i offensiven. Inga avbräck hos den gula ubåten som kan ställa starkast möjliga elva på gräsmattan.


Jag både hoppas och tror att Levante kommer floppa den här säsongen, för man bjöd inte upp till något som ens kan kallas fotboll förra säsongen. Navas räddade laget gång på gång och nu har man helt klart två mänskliga målvakter i truppen. När man även har två tuffa avbräck till dagens match så tror jag att Villarreal stänker dit två mål. Insats strax under medel på detta!

/e@sy