Tidiga matchen i Spanien är idag ”El derbi valenciano” mellan Levante och Valencia. Sätt klockan på 12:00 och bänka er, för här kommer det nog smälla ordentligt från start. Har hittat ett fint odds på en spelare som säkerligen får syna det gula kortet.

  • Match: Levante – Valencia
  • Spel: Pape Diop får ett gult kort
  • Odds: 2,75 @ betsafe
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Pape Diop kom till Levante ifrån Racing Santander till den här säsongen och i ärlighetens namn vet jag inte om man saknar honom där. Han visade prov på väldigt dålig disciplin många gånger och hamnade ofta i tjafs med både domare och spelare, vilket självklart rendera i en del gula kort. Under sin säsong i Racing hann han med 13 gula kort och 2 röda kort, vilket får ses som en helt ok ”kortskörd”. Han är i sina bästa stunder en enorm bollvinnare och nyttig för laget, men tajmingen i brytningar har han visat gång på gång att det inte är något som är helt hemma ännu. Hittills i Levante har det väl gått väldigt bra för Diop, om vi nu ser till gula kort alltså. På sina sex matcher han spelat med Levante så har han hunnit med fyra gula kort, så han är på väg mot sitt rekord om han fortsätter i den här farten.

Och nu stundar alltså ett hett derby där man kommer springa lite mer än vanligt och smälla på lite extra. Med det i tanken så är det här spelet helt givet i mina ögon. Diop som kommer vara lite extra taggad och påeldad av hemmapubliken kommer förmodligen komma in i någon närkamp lite snett eller få lov att sätta stopp för Valencias vassa kontringar. Att man får 2,75 för det här spelet är för mig helt ofattbart med tanke på förutsättningarna. Expekt till exempel ger 2,20 på att anfallare Soldado ska dra på sig ett gult kort, så då förstår ni att det här är ett bra odds i en match som det kommer smälla i.

Carlos del Cerro Grande.

Domare för dagen är en herre vid namn Carlos del Cerro Grande som dömt tre matcher hittills denna säsong. Han har tagit det ganska lugnt med korten i dessa matcher men har inte heller dömt någon hetare match. Förra året låg han nästan i snitt på sju gula kort per match och dömde faktiskt det här mötet även förra säsongen, resultatet där blev hela 9 utdelade kort. Slänger han ut lika många i dagens match kan jag garantera att Pape Diop erhållt ett.

Om nu inte Diop skulle starta matchen så finns det lite andra spelare som jag tycker ligger i farozonen för kort. Som jag tidigare nämnt har vi Soldado, som trots att han är anfallare har väldigt svårt att hålla känslorna i styr i hetare möten. Vidare så har vi Levantes vänsterback Juanfran som kommer få en hel del att stå i. Även Valencias Tino Costa är en het kandidat för ett kort på sin position som innermittfältare.

Testar även ett rött kort i matchen till 2,60 hos expekt, 2/10 units spelas.

Observera den tidiga matchstarten som är 12:00!

/e@sy