Derby på Ciutat de València idag när hemmalaget Levante gästas av Valencia. Det brukar smälla ganska friskt mellan dessa två lag och jag tycker att bolagen lagt linan på antal kort lågt här.

  • Match: Levante – Valencia
  • Spel: över 6 kort i matchen (asian)
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Levante har åkt på 35 gula kort så här långt in på säsongen, vilket inte är överdrivet mycket kan jag tycka. Men nu är det derby och med viktiga poäng på spel så kommer man inte vika en tum i duellerna idag. Man har ett par tuffa spelare i laget och hur en sådan som Pape Diop ska undvika kort idag har jag ingen aning om. Som jag skrivit tidigare så är inte Levante ett lag som backar hem längre, vilket kommer öppna upp den här matchen. Med en del snabba herrar hos bortalaget så tror jag därför att det kommer dyka upp situationer där Levante måste sätta stopp för kontringar. Jag tror rent allmänt att det kommer bli rätt hetsigt på planen med en stor publik som eldar upp det hela lite extra mycket.

Ser vi på de två senaste matcherna mellan lagen som spelats på Ciutat de València så har det fullkomligen regnat gula kort. Senast blev det nio gula kort och ett rött, gången innan det blev det tio gula kort utdelade. Så det brukar kunna hetta till på den här arenan och jag ser ingen anledning till varför det skulle vara svalare mellan lagen idag. Levante ligger på en nedflyttningsplats just nu och man kommer verkligen kriga stenhårt för att få med sig poäng här.

levante_200x200Valencia_200x200

Kikar vi till domaren i matchen så är det en herre vid namn Inaki Garrido, och jag funderar på om detta verkligen är en match för honom. Han är blott 28 år gammal och gör sin debutsäsong i La Liga. De matcher han dömt den här säsongen har han faktiskt inte vevat ut särskilt många kort, men han har inte dömt någon match i närheten av lika het som denna. Det finns en viss risk att han tappar den här matchen och då tror jag att korten kommer hagla i luften. Vi testar en medelinsats på över sex kort i matchen där det är pengarna tillbaka på exakt sex kort.

Kommer även spela 1,5/10 units på ett rött kort – 2,95 @ betsson

/e@sy