Derby i valenciaregionen denna lördagskväll då vi beger oss till Ciutat De Valencia för att bevittna Levante mot Valencia. En match som egentligen saknar betydelse då båda lagen ligger på säker mark utan chans till europaspel. Men jag förväntar mig ändå tufft spel då det endast skiljer en poäng mellan lagen i tabellen. Många ”ostskivor”?

  • Match: Levante – Valencia
  • Spel: över 5 kort (asian)
  • Odds: 1,775 @ bet365
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Levante har en kanonsäsong bakom sig och placerar sig en poäng bakom Valencia just nu på en 10:e plats. Det är överraskande att laget gått så bra med tanke på att man inte gjorde några tyngre värvningar inför säsongen. Men man har hittat spelare med bra karaktär och det gör väldigt mycket när man har den spelstilen som Levante har. Man spelar inte med särskilt mycket finess ute på planen utan det är oftast väldigt enkelt och väldigt rejält, något som varit vägvinnande så här långt. Man plockade ner självaste Atlético Madrid (2-0) på hemmagräs i förra omgången och därför tror jag inte alls att vi får se något avvaktande spel i den här matchen. Man har chansen att kliva om Valencia i tabellen och det borde vara en hyfsad morot när det är derby och allt. Levante snittar nästan exakt tre kort per match den här säsongen, något liknande tror jag vi får se även idag.

levante_200x200Valencia_200x200

Valencia ligger snäppet före Levante i tabellen, men till skillnad från kvällens motstånd så kan man inte påstå att Valencia gjort någon kanonsäsong, tvärtom. Valencia är en storklubb och att hamna runt 8:e plats i ligan är inget som man är eller ska vara nöjda med. Nu handlar det om att avsluta serien snyggt och jag tror knappast att man har någon större lust att få stryk mot lillebror Levante. Det kommer bli väldigt fysiskt spel och jag är tveksam till om Valencia har spelare nog för att hantera detta. Men man kommer nog ryckas med och lär nog vilja visa att man är störst, bäst och vackrast i valenciaregionen. Och när spelare som oftast spelar med fart och finess helt plötsligt ska övergå till att spela fysiskt så kan det bli väldigt snett vissa gånger. Valencia snittar 2,7 gula kort per match den här säsongen och i topp har vi givetvis Parejo (7 kort) som inte är världens kvickaste spelare på mittfältet.

Domare i matchen är Carlos Velasco Carballo som är en av de domarna som dömt flest matcher i spanska ligan den här säsongen. Precis som hos flertalet spanska domare så är det en väldigt ojämn nivå som han håller, men jag känner ändå att Carballo lugnat ner sig en smula med åren. Men på slutet har han kastat runt lite kort och ser vi till de fem senaste matcherna så har han kommit upp till den här linan vid fyra tillfällen. Nu drog han bara ut två ostskivor i sin senaste match mellan Sociedad – Espanyol, men det var också en match helt utan betydelse eller derbykänsla. Det betyder lite mer idag och då tror jag Carballo kan vara på hugget.


Dessa lag slåss bredvid varandra i tabellen och dessutom är det ett derby, då kan jag inte tänka mig att något lag går in med ljummen attityd här. Testar därför en mindre insats på över 5 kort (asian) i match där det är insatsen tillbaka på exakt fem kort.

Testar även 0,5/10 units på ett rött kort i matchen – 3,00 @ betsson

/e@sy