Måndagsmatch från La Liga och en högintressant sådan då Levante gästas av Sporting Gijon hemma på Ciutat de València. Levante placerar sig som jumbo i tabellen och vi kan vara säkra på att laget kommer kliva på för fullt i dagens match för att hämta tre poäng. Vi ska kunna få se minst två hemmamål här och jag snålar inte med insatsen!

  • Match: Levante – Sporting
  • Spel: Levante över 1,5 mål
  • Odds: 2,15 @ unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Levante har hamnat snett på det den här säsongen och parkerar just nu som jumbo i La Liga med åtta omgångar kvar att spela. Det innebär att kvällens match mot bottenkollegan Sporting Gijon, som är tre poäng framför, är otroligt viktig. Vi kommer få se ett mycket offensivt Levante och spelet på hemmaplan den senaste tiden bådar verkligen gott inför kvällen. Man har två förluster på de fem senaste hemmamatcherna och dessa förluster har kommit mot Barcelona (0-2) och Real Madrid (1-3). I övrigt har man vinster mot Valencia (1-0), Getafe (3-0) och Las Palmas (3-2). Spelet har sett väldigt bra ut en längre period tycker jag, men Levante har inte alls haft det riktiga flytet. Det som inte fungerat fullt ut är målskyttet där Levante står på 28 fullträffar över 30 matcher. Men man skapar chanser match efter match och det hade inte alls förvånat mig om man får ordentlig islossning idag mot en ganska svag motståndare.
Hos hemmalaget stryker vi idag Simao som är avstängd samt den skadade duon Lopez och Tono. Inga offensiva avbräck!

levante_200x200Sportinggijon1

Sporting Gijon har inte heller haft någon större lycka den här säsongen och placerar sig som nästjumbo i ligan med två poäng upp till säker mark och tre poäng till godo på Levante. En utsatt tabellposition och laget har helt enkelt inte råd att åka till dagens match och nöja sig med ett oavgjort resultat. Levante kommer svinga vilt och vill Sporting resa hem med tre poäng i ryggsäcken så måste man chansa lite. Laget kommer med lite självförtroende efter en mycket stark 2-1 seger mot självaste Atletico Madrid i senaste omgången. En bra insats helt klart, men frågan är om inte det var att uselt Atletico som bäddade för den segern. Kikar vi till spelet på resande fot så har Gijon plockat en del poäng där, men jag tycker att spelet varit rent bedrövligt. 1-1 mot Betis speglar knappast matchbilden och inte heller bortavinsten mot Valencia var rättvis på något sätt. Man kommer bli satta under hård press idag och då tror jag inte att man orkar stå emot.
Vi har även en del defensiva avbräck hos gästerna idag som saknar Menendez, Espinosa, Canella och avstängda Mere, som alla är försvarsspelare. Inte heller mittfältaren Barrera kommer till spel.


Levante har spelat riktigt bra på hemmaplan den senaste tiden och måste kliva på för seger i dagens match. Inga offensiva avbräck mot ett Sporting som saknar en del försvarsspelare. Levante över 1,5 mål spelas därför med en tung insats!

/e@sy