Spelstopp 12:00 i dagens lunchmatch från Spanien där Levante – Sociedad drabbar samman. Två lag som öppnat säsongen svagt och är i stort behov av en trepoängare. Släng in lite defensiva bekymmer på det och vi hittar ett överspel till fint odds.

  • Match: Levante – Sociedad
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1,975 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Levante har öppnat säsongen lite tveksamt och parkerar just nu som nästjumbo, med sex inkasserade poäng. Men jag tycker det funnits ljusglimtar hos Levante som skapat en del framåt utan att ha fått utdelning. Senaste 3-0 förlusten mot Real Madrid är inte mycket att snacka om egentligen, men Levante skapade tillräckligt heta lägen för att spräcka nollan hos den forna levantemålvakten Keylor Navas. Sex mål framåt har det blivit för Levante den här säsongen och lite intressant är att fem av dessa sex mål kommit på hemmaplan. Laget släpper lös lite mer inför hemmafansen och med tanke på tabellplaceringen just nu så måste man gå för tre poäng idag. Det borde öppna upp matchen och bjuda på en del chanser.

Endast defensiva avbräck hos hemmalaget idag som saknar Ivan Lopez och Angel Trujillo.

levante_200x200sociedad_200x200

Sociedad har precis som Levante öppnat svagt och placerar sig precis ovanför nedflyttningsstrecket just nu, på samma poäng som Levante. David Moyes har introducerat en bra defensiv hos La Real, men det spelar mindre roll när man inte gör några mål framåt. Många fans till laget är trötta på det defensiva tänk som han tagit till laget, då Sociedad varit kända för att släppa lös ordentligt tidigare. Laget har två raka förluster i ryggen där det hettade till ordentligt i senaste omgången mot Atletico Madrid (0-2). Backen Reyes åkte på ett rött kort och det fick även anfallaren Jonathas. Reyes är helt klart ett avbräck inför dagens match, vilket jag inte tycker att en underpresterande Jonathas är.

Förutom dessa två herrar stryker vi även Granero, De la Bella och Navas. Där de två sistnämnda är försvarsspelare.


Dessa lag är i stort behov av tre poäng och jag är övertygad om att Levante kommer sätta tonen här och trycka på framåt. Sociedad är som sagt ganska defensiva, men här gäller det att hänga på i tempot om man vill ha tre poäng. Defensiva bekymmer är ytterligare något som pekar mot mål. Vi testar en insats strax över medel på spelet och plockar pengarna tillbaka på exakt två mål.

/e@sy