Ciutat de València är spelplan för dagens match mellan Levante och Sevilla. Det brukar bli tufft spel mellan dessa lag där varningarna haglat de senaste matcherna. Finns inte anledning att tro på något annat idag när en av ligans sämsta domare håller i pipan.

  • Match: Levante – Sevilla
  • Spel: över 7.5 kort
  • Odds: 1.80 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Levante spelade mot Almeria i senaste omgången och även där testade jag mig på ett kortspel. Vi klev med enkelhet över den linan och även fast dagens lina är lite högre så tror jag vi kommer kliva över även här. Det är viktiga poäng på spel där Sevilla vill kliva upp på en CL-plats och Levante som vill distansera sig från bottenstriden. Levante är inte alls lika defensiva den här säsongen och det är något som öppnar för kortspelet. Det är dåligt med understöd titt som tätt och då blir det gärna så att man ser till att stoppa sin spelare. Sevilla har otroligt svårfångade spelare framåt i planen så där tror jag vi kan få se en del kort idag. Sedan har Levante en David Barral på topp som stångas hejvilt match efter match och rör upp massa känslor.

levante_200x200Sevilla_200x200

Kikar vi till tidgare möten lagen emellan så har det som sagt gått hett till. I det tidigare mötet på säsongen slutade det 1-1 på Ramon Sanchez Pizjuan, i en match som innehöll 8 gula kort. Precis som då så är det Carlos Velasco Carballo som håller i pipan idag. En herre som allt som oftast är väldigt lugn när han dömer ute i europa, men hemma i Spanien viftas det ordentligt med kortleken. Han senaste match var den mellan Sociedad – Cordoba, där han hittade 8 gula och 3 röda kort. Känns inte som den mest lämplige domaren till kvällens match.


Levante spelar oftast väldigt fysiskt och det får man även lov att göra idag om man ska ha någon chans. Det i kombination med Velasco Carballo bådar inte gott och jag tror vi kommer få se en hel del kort idag.

Testar även ett rött kort i matchen med 1/10 units – 2.75 @ betsson

/e@sy