Levante åkte på en rejäl torsk senast, det var på Camp Nou som man åkte på pumpen med hela 5-0. Nu kanske inte den förlusten är så mycket att orda om, man saknade dessutom ett par viktiga offensiva kuggar där som är tillbaka idag. Sevilla tog en odiskutabel vinst senast när man slog Getafe med 3-0. Både Negredo och Kanoute är nu tillbaka i gammalt fint slag efter lite skadefrånvaro. Det här spelet tycker jag är givet!

  • Match: Levante – Sevilla
  • Spel: över 2.5 mål
  • Odds: 2.05 (betsafe)
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 10/12 18.00

Levante fick som sagt storstryk mot Barcelona senast med hela 5-0, vilket var ganska förväntat. I den matchen saknade man avstängda duon Barkero och Juanlu, vilket märktes ordentlig rent offensivt, man hade svårt att ta sig till dom superheta chanserna. Till dagens match är dessa herrar tillbaka och går förmodligen rakt in i startelvan igen. Levante går sällan mållösa från hemmaplan och har ett snitt på nästan 2.5 gjorda mål och är ofta inblandade i målrika matcher.

Kollar man på Levantes tio senaste matcher har sju av dessa gått över 2.5 mål, och en del av dessa sju matcher har gått rejält över linan. Med Barkero och Juanlu tillbaka idag kommer Levante garanterat göra mål, kan inte tänka mig annat.

Sevilla har riktigt bra form och kommer till kvällens möte med två raka vinster. Anledningen till detta är att man fått tillbaka nyckelspelare från diverse skador. Negredo, Kanoute, Navas och Perotti har alla varit borta i perioder, och Sevilla har inte en tillräckligt bred trupp för att hantera detta. Nu åkte Perotti på en ny skada senast och vilar idag, men i övrigt finns alla viktiga kuggar med. Man har inte släppt in något mål på två matcher, samtidigt som man har lyckats göra fyra mål framåt. Men ikväll tror jag inte man nollar Levante på bortagräs, dom håller bättre klass än Zaragoza och Getafe som man mött på slutet. Samtidigt kommer man garanterat pilla in någon boll framåt.

Ser man på tidigare möten mellan lagen så är det dessa siffror: 4-1, 1-4, 2-1, 0-2, 2-4, 4-0, 0-3, 3-0, 3-2, 2-0.. Alltså har åtta av dom tio senaste matcherna lagen emellan gått över. Man bjuder ofta på ett öppet spel och chansrika matcher. Det är en sådan matchbild jag förväntar mig idag, för Levante öser på bra på hemmagräs.

Mitt tips är 2-1 och överspelet i hamn.

/e@sy