Europa League ikväll då ryska Rubin Kazan återigen ställs mot spansk motstånd. I förra rundan slog man ut regerande mästarna Atlético Madrid och nu är det Levante som står för motståndet.

  • Match: Levante – Rubin Kazan
  • Spel: Levante
  • Odds: 2,30 @ betsafe
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Levante är det spanska hoppet i EL nu när Atlético lite överraskande slogs ut mot just Rubin Kazan. Det är ett Levante som imponerat i europaspelet hittills och man hade inga större bekymmer med att eliminera Olympiakos i senaste omgången med sammanlagt 4-0 efter två möten. Där vann man första matchen med hela 3-0 på hemmagräs och just hemma har man varit riktigt starka denna säsong med raden 7-1-4 i ligan. Det här är första gången som Levante är ute i europaspel och man kommer absolut inte spara på någonting alls utan här går man in med 110% och det är starkast tänkbara elva som kommer att spela ikväll. Man kommer in här med en fin känsla efter att ha knipit poäng i derbyt mot Valencia (2-2) förra helgen.

Det ser bra ut hos hemmalaget som endast saknar Lell här.

Rubin Kazan slog alltså ut förra årets mästare Atlético Madrid efter sammanlagt 2-1 över två möten, detta efter en 2-0 vinst på Vicente Calderon och en 0-1 förlust på hemmagräset. Jag tycker man tagit sig vidare här på en stor portion tur och jag har väl inte direkt blivit överdrivet imponerad av laget. I 2-0 vinsten så satte man i princip två lägen av två möjliga samtidigt som Atlético blåste ett gäng otroligt heta lägen. Sedan ska nämnas att Atlético reste till Ryssland utan sex-sju ordinarie startspelare och kunde trots detta trycka tillbaka Rubin ordentligt. Ryssarna är inte inne i någon säsong för tillfället och har alltså inte spelat någon match sedan man mötte Atlético.

Mittback Navas är avstängd här efter sitt röda kort senast, i övrigt inga större avbräck.


Tränare Juan Ignacio har gått ut och sagt att det här är den största matchen i klubbens historia och att man kommer göra vad som krävs för att avancera i Europa League. Någon som borde vara extra taggad är Obafemi Martins (bilden) som tidigare spelat i just Rubin Kazan. Han är inte särskilt populär i Levante just nu då han meddelat att han ville lämna klubben för spel i USA, så han får nog näta här för att charma tillbaka fansen på sin sida. Ettan spelas med en insats strax under medel.

/e@sy