Real Madrid beger sig under lördagen till Ciutat de València där ett möte med Levante är inbokat 16:00. Det är en bortamatch som marängerna normalt sett brukar ha väldigt svårt för, men det känns som det är andra tider just nu. Jag tror Real Madrid städar av Levante relativt enkelt och reser hem med tre poäng i bagaget till huvudstaden.

  • Match: Levante – Real Madrid
  • Spel: Real Madrid -2
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Levante stod för en makalöst bra fjolårssäsong där försvarsspelet var i fokus och man verkligen krigade till sig varenda poäng. Men det är lite annorlunda den här säsongen då Mendilibar tagit över tränarrollen, efter att Caparros skrivit på för Granada. Det verkar som Mendilibar gått ifrån det defensiva tänket och istället vill äga spelet och gå på offensiven, vilket är dömt att misslyckas med det material han har. Spelarna är utspridda över hela planen just nu och det kan säkerligen funka mot sämre lag i ligan, men absolut inte Real Madrid. Ligger man inte rätt i positionerna den här matchen kommer det sluta som det gjorde mot Barcelona, nämligen 0-5 i baken. Levante har dessutom haft stora problem med målskyttet inledningsvis på säsongen, trots att man gjorde tre mål mot Eibar (3-3) i senaste omgången.På topp har man allt som oftast David Barral, som definitivt sett sina bästa år. Jag gillade Barral under tiden i Sporting Gijon, men varken han eller laget han spelar i just nu håller samma klass som då. Det är blekt framåt och jag har svårt att se hur laget ska kunna spräcka nollan hos Real Madrid här. Samtidigt har man fortfarande skador på defensiva spelare i laget och det är verkligen ett orosmoment inför den här matchen.
Förvisso är kapten Juanfran tillbaka i speldugligt skick, men noll matcher den här säsongen och pang på rödbetan mot Real Madrid, känns tveksamt. Navarro (skadad), Tono (skadad), Vyntra (skadad) och Nikos (utanför truppen) stryks alla inför helgens match, vilket innebär att man har fem tillgängliga spelare i defensiven. Vi stryker även anfallaren Rafael som går skadad.

levante_200x200realmadrid_200x200

Real Madrid hade en tveksam inledning på säsongen men har växlat upp rejält efter detta. Fyra raka segrar och en målskillnad på 20-3 vittnar om att marängerna är i storform just nu. Jag tror även det kan vara en fördel att spela på just bortaplan, för det kan innebära lite större ytor för anfallsspelarna, och där vet vi att Real Madrid har kapacitet så det räcker och blir över. Vi såg hur man slaktade Deportivo La Coruna (8-2) på bortagräs och jag skulle helt ärligt inte bli förvånad om vi får se något liknande här, för så dåliga har Levante sett ut inledningsvis på säsongen. Innan vi gick på landslagsvila så spelade man mot Athletic Bilbao hemma på Santiago Bernabéu, en match som slutade hela 5-0 till Real Madrids favör. Ronaldo gjorde tre baljor i den matchen och man kan lugnt konstatera att portugisen är i form just nu med hela 12 (!) mål på sina fem senaste ligamatcher. Real Madrid brukar som sagt ha svårt mot Levante på bortagräs, där det oftast blir täta och tuffa matcher. Men Levante är inte lika starka defensivt som tidigare och när man dessutom har skadebekymmer ska man inte ha något att säga till om här.
Hos gästerna stryker vi Jesé och Khedira som varit borta en längre period, inte heller Ramos eller Coentrao verkar komma till spel i den här matchen. Ett litet frågetecken även för Benzema som dragits med höftproblem på slutet.


Om Levante fortsätter att försöka spela anfallsspel och sprida ut sig på planen så kan den här matchen sluta riktigt illa för deras del. Real Madrid har imponerat på slutet och kommer man upp i samma nivå här så ska man vinna enkelt och resa hem med tre nya poäng i resväskan.

/e@sy