Fredagsmatch i La Liga som vi denna vecka hämtar från Ciutat de València när Levante och Real Betis drabbar samman. Levante brukar kunna bjuda på underhållande matcher nu för tiden och jag tror man har en perfekt motståndare för att vi ska kunna få se en del mål i kväll. Häng på!

  • Match: Levante – Betis
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,20 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Levante har fått en taskig start på säsongen och parkerar just nu som nästjumbo i ligan på 10 inspelade poäng, endast en pinne framför jumbon Malaga. Redan där kan vi förvänta oss ett offensivt upplägg från hemmalaget, som måste börja plocka segrar för att ta sig över nedflyttningsstrecket. Formen är även god efter tränarbytet, där Alcaraz fick lämna och in kom Rubi. Förvisso fick Rubi se sitt Levante förlora regionsderbyt mot Valencia (0-3) i sin premiärmatch, men efter detta har Levante ett kryss mot Deportivo (1-1) och en bortavinst mot Sporting Gijon (0-3). Rubi var själv en offensiv spelare som aktiv och de tror jag kommer spegla av sig på ett redan offensivt Levante. Målskyttet har varit lite trögt i början på säsongen, men man börjar hitta rätt med fyra mål på de två senaste matcherna nu. Mycket tack vare brassen Deyverson som nu verkar blivit varm i kläderna. Men försvarsmässigt finns det en del att jobba på för Levante. Nu höll man förvisso nollan senast, men Sporting skapade en del lägen och kostade även på sig att bränna en straff.

Inga offensiva avbräck hos hemmalaget idag där vi endast stryker backarna Angel Trujillo och Ivan Lopez. Två herrar som har en startplats en skadefri idag och självfallet avbräck defensivt.

levante_200x200betis_180x180

Real Betis har gjort det hyfsat i sin återkomst till La Liga och placerar sig just nu som 12:a i tabellen, med 15 inspelade poäng. Lite oväntat är det just spelet på resande fot som har varit mest framgångsrikt, där laget plockat 11 av sina 15 poäng. Fast ser vi till styrkorna hos Betis, som jag tycker ligger i kontringsspelet, så kanske det inte är så förvånande ändå. Man förväntas föra matcherna hemma på Benito Villamarin, och då har det hackat i spelet. Laget kommer senast från en förlust på hemmaplan mot Atletico Madrid (0-1), i en match som Betis aldrig var nära i, trots siffrorna. Atletico skapade lägen nog för att kunna göra en 4-5 mål, men var inte tillräckligt skärpta i avslutande lägen. Försvarsspelet var inte bra hos de grönvita i den matchen och det lär upp några snäpp för att kunna bromsa ett offensivt Levante idag. Samtidigt har Betis vassa herrar framåt som kan kontra framgångsrikt idag. Den notoriske målskytten Ruben Castro har nu gjort mål i fyra raka bortamatcher, och han är det största hotet framåt för gästerna.

Hos Betis stryker vi idag den skadade trion Tarek, Rennella och Digard. Vi sätter även ett frågetecken för förstakeepern Adan, som kommer testas sent.


Levante har gott självförtroende efter storsegern mot Sporting och kommer säkerligen trycka på framåt här, då laget fortfarande är i stort behov av trepoängare. Det tror jag kommer öppna upp det här mötet och med ett kontringsskickligt Betis på andra sidan ska vi kunna få se mål. Över 2,5 mål i matchen blir mitt spel och en medelinsats åker in.

/e@sy