Kvällens sena match från La Liga är även ett bottenmöte då Levante och Rayo Vallecano gör upp om tre poäng. Båda lagen kommer gå hårt för segern och ett överspel känns därför givet i mina ögon.

  • Match: Levante – Rayo Vallecano
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 22:05

Levante parkerar som jumbo i La Liga och har urusel form för dagen med fyra raka förluster på kontot. Nu har det inte varit några usla prestationer dock, men laget har haft svårt att sätta dit sina lägen. Samtidigt ska vi tänka på att man mött Athletic (0-2), Malaga (0-1) och Atletico (0-1), som alla är erkänt starka lag defensivt. Idag ställs man mot ligans förmodligen sämsta defensiv, och då ska man kunna trycka in ett par kassar. Med tanke på den utsatta tabellpositionen och sex poäng upp till säker mark så kommer Levante gå stenhårt för segern idag, vilket lär öppna upp tillställningen ordentligt. Frågan är då om Levante har det som krävs bakåt för att hålla nollan mot Rayo, vilket jag inte tror. Kapten Juanfran går fortfarande skadad och till dagens match sätter vi dessutom ett frågetecken för mittback Navarro. Två herrar med rutin och som hade behövts här.
Förutom Juanfran stryker vi även Jose Mari och Victor som går skadade. Inga större avbräck enligt mig. Och som sagt ett frågetecken för Navarro.

levante_200x200vallecano_200x200

Rayo Vallecano parkerar som nästjumbo i tabellen och har varit väldigt ojämna under säsongen. En bra insats hemma mot Sociedad (2-2) i senaste omgången, men två mål framåt ger inte mycket om man inte kan hålla tätt bakåt. Och det är just försvarsspelet som är det stora problemet hos Rayo, då laget släppt in hela 41 mål på 18 ligamatcher. Många av målen man släpper in kommer dessutom till på grund av egna misstag, då laget tvunget ska spela sig ur varje situation. Framåt finns det dock spelare som jag gillar skarpt, bland annat Embarba och Lass. Herrar som kan göra saker på egen hand och det kan komma väl till hands i dagens match när gästerna vänder spelet.
Stora bekymmer defensivt hos gästerna där vi idag stryker båda mittbackarna Amaya och Llorente. Även ytterback Rat går skadad och sedan får Rayo även klara sig utan målvakterna Cobeno och Tono.


Det finns inte mycket att fundera på här, då båda lagen placerar sig under nedflyttningsstrecket och är i stort behov av en vinst. Jag tror det visar sig på planen genom full fart framåt hos båda lagen med massor av målchanser. Över 2,5 mål i matchen spelas därför med en tyngre insats!

/e@sy