Fyra matcher i la liga denna lördag och den hetaste matchen utspelar sig definitivt inte på Ciutat De Valencia mellan Levante – Rayo. Men jag tror det kan bli en ganska sevärd match trots allt med många chanser, så vi måste testa överspelet till ett fint odds!

  • Match: Levante – Rayo
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,075 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Levante ligger helt otroligt nog på en 8:e plats i tabellen och har spelat in 27 poäng så här långt på sina 21 matcher. Man gör det utan att ha spelat särskilt bra och helt ärligt så borde man ha runt 17 poäng om fotboll hade varit rättvist. Men man har en konstig förmåga att plocka poäng utan att förtjäna det den här säsongen, precis som i förra vinstmatchen mot Sevilla (3-2). Man ligger under med 2-1 och Sevilla har även passat på att bomma en straff, efter detta så kommer vändningen som är helt osannolik om man ser till matchbilden. Sevilla har 28-7 i målchanser och 7-3 i hörnor, Levante utnyttjar sina tre hörnor och gör två mål på dessa. Idag får vi nog se en liknande matchbild då Rayo tycker om att ha väldigt mycket bollinnehav i sina matcher. Det kommer nog inte Levante vara sena att utnyttja, och med en pånyttföddDavid Barral i laget så går inga motståndare säkra.

Hemmalaget får idag klara sig utan skadade Rodas och avstängda Nikos Karabelas. Greken Nikos har gjort det väldigt bra som vänsterback på slutet och det är helt klart ett tufft avbräck. Missar matchen gör även mittfältare Pinto som går skadad.

levantebarral

Rayo Vallecano har det tufft för dagen och ligger som nästjumbo med endast Betis bakom sig. Fyra förluster på de fem senaste matcherna och en målskillnad på 6-13 är inget man plockar placeringar på. Det är utan tvekan försvarsspelet som är problemet hos Rayo, även fast man för den delen inte gjort särskilt många mål framåt heller. Men man skapar alltid en hel del chanser och det såg vi inte minst i förra matchen mot Atlético (2-4). Gör man två mål på ligans kanske bästa försvar så har man gjort det väldigt bra, dessutom så kostade man på sig att missa en straff i den matchen. Men så länge man fortsätter läcka bakåt så kommer man vara fast nere i botten, man snittar nästan 2,5 insläppte mål per match och det är mest i hela ligan. Man fortsätter envisas med att ha stort bollinnehav i sina matcher och istället för att lägga en längre boll så ska man passa sig ur de flesta lägen. Det skapar alltid situationer där man tappar boll i farliga lägen, och det lär inte vara någon skillnad på det idag.

Bortalaget har Galvez fortsatt på skadelistan, vilket är ett tufft avbräck för defensiven. I övrigt har man även skador på Perea, Seba, Carlos och Lopez som varit borta en period.


Det är ett väldigt osexigt möte detta om vi känner lite på namnen, men jag tror verkligen vi får se en väldigt chansrik match med många mål. Kikar vi lite inbördes möten så ser vi även att de fem senaste ligamatcherna lagen emellan har gått över 2,5 mål. Bet365erbjuder 2,075 för överspelet och det får sig en insats strax under medel!

Måste även testa ett målskyttespel på Vyntra till höga 11,00 @ unibet- 0,5/10 units.

Greken är otroligt stark i luftrummet och kommer fullpumpad av självförtroende till dagens match. Nickmål mot både Barcelona och Sevilla innebär att han gjort mål i de två senaste ligamatcherna. Kommer flyttas upp när det vankas hörnor och farliga frisparkar, då är 11 gånger pengarna värt en mindre insats.

/e@sy