Måndagsmatch som vanligt i Spanien och idag bjuds vi på Levante – Osasuna. Det är ett hemmalag som normalt är väldigt starka hemma och jag tycker man ska ha väldigt goda chanser här mot ett Osasuna som saknar ett par försvarsspelare.

  • Match: Levante – Osasuna
  • Spel: Levante
  • Odds: 2,05 bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Levante har ett färskt avancemang i Europa League i ryggsäcken då man slog ut Olympiakos med sammanlagt 4-0. I ligan har man inte gått lika bra på slutet men man stod för en fin prestation senast då man fixade 1-1 borta mot Sociedad med en man mindre sista halvtimmen av matchen. Nu är man tillbaka på hemmagräset och här är man normalt sett väldigt starka med raden 7-1-3 och en målskillnad på 21-15 denna säsong. De enda lagen som man åkt på en förlust mot är Real Madrid, Barcelona och Malaga, inget att skämmas över med andra ord. Nu kommer ett Osasuna på besök som har lite avbräck i försvarslinjen, då tycker jag hemmalaget ska ha väldigt bra chanser idag.

Målvakt Munúa är avstängd här samtidigt som El Zhar, Chris Lell och Pedro López missar matchen på grund av skador.

Osasuna är inne i en bra form just nu då man har två vinster och ett kryss på sina tre senaste matcher, en form som innebär att man endast har en poäng upp till Granada tre placeringar upp. Men samtidigt har man Celta Vigo flåsandes i nacken och bara två poäng under nedflyttningsstrecket. Men man kan inte bara stirra sig blind på den fina formen utan också se vad man mött för motstånd i dessa matcher. 1-0 vinster hemma mot Celta Vigo och Zaragoza är inget jag höjer på ögonbrynen av, inte heller ett kryss borta mot fullkomligt värdelösa Mallorca. Nu stöter man på hårdare motstånd och då tror jag även att man kommer få resa hem utan några poäng i bagaget. Endast Barcelona har rest hit och hållt nollan intakt i ligan denna säsong, en bedrift som jag inte tror Osasuna upprepar.

Defensiva avbräck i bortalaget alltså då man får klara sig utan Flaño och Lolo som är avstängda, två spelare som förmodligen startat matchen i vanliga fall. Även Riesgo och Annan missar matchen då dessa går skadade.


Ett hemmastarkt Levante ska ha goda chanser till tre poäng idag tycker jag. Osasuna har fin form men poängen har tagits mot billigt motstånd och dessutom har man defensiva bekymmer idag.

Spelar även 3/10 units på Levante över 1,5 mål – 2,20 @ bet365.

/e@sy