Kanske det osexigaste mötet i la liga när Levante och Osasuna drabbar samman på Ciutat De Valencia. Detta är två lag som prioriterar defensiven och ett målkalas känns väldigt långt borta.

  • Match: Levante – Osasuna
  • Spel: under 2 mål (goal line)
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Levante är inget skönspelande gäng och man har verkligen grisat till sig poäng i väldigt många matcher. Man ger oftast upp bollinnehavet till motståndarna och satsar istället på att sticka iväg på kontringar när tillfälle ges. Även fasta situationer brukar man ta vara på då man har ett par huvudstarka spelare att kasta in i offensivt straffområde. En niondeplats just nu är oförskämt bra och laget har faktiskt plockat poäng i sju raka matcher. Men bortser vi från målkalaset mot Sevilla (3-2) så har sex av dessa matcher misslyckats att gå över linan på 2 mål. Endast 31 mål har man släppt in på sina 25 matcher, och då ska vi komma ihåg att man åkte på en ordentlig käftsmäll mot Barcelona (0-7) i början på säsongen. Man har en av ligans bästa målvakter och ser vi på räddningsprocenten så ligger faktiskt Keylor Navas etta på den listan. Men jag tycker det är på det defensiva mittfältet som Levante är starkast där man spelar med Simao och Diop. Två riktigt starka spelare i närkamperna och två spelare som oftast ligger rätt i sina positioner utan att sväva iväg för mycket.

Inga skadebekymmer hos hemmalaget som då tvingas vila Pallardó, Nagore, Rhodos, Rios, El Adwa, och Xumetra.

osasunalevante

Osasuna har haft en bra form på slutet och har nu klättrat upp på en 12:e plats med sina 29 poäng. Precis som hos Levante så är man inget lag med många finesser, utan man spelar väldigt enkelt och rejält. Man var väldigt starka i defensiven förra säsongen och har väl inte direkt visat upp samma försvarsspel i år. Men på slutet har man varit lyckosamma där man hållit nollan i tre raka matcher. Att göra det mot Getafe (2-0) och Elche (0-0) ska knappast ses som någon större bedrift, men gör man det mot Atlético (3-0) som senast blir man lite mer imponerad. Man kryper ofta ihop på bortagräs och det ska bli spännande att se vilka som tar tag i spelet i den här matchen. Offensivt har Osasuna gjort en del mål på slutet, men jag ställer fortfarande ett stort frågetecken för uppställningen anfallare man har i laget. Oriol Riera är väldigt stark i luften, man jag tror inte han har särskilt mycket att hämta mot varken Juanfran eller Navarro i backlinjen hos Levante.

Hos gästerna stryker vi skadade Sisi och De las Cuevas. Vi sätter även ett frågetecken för Bartran.


Det här kan bli en av de tråkigaste matcherna under säsongen och inte heller första mötet mellan dessa lag blev någon målgladare historia. Då lyckades Levante avgå med segern efter ett sent 1-0 mål från Xumetra, nu är inte han med i dagens match så vi säger väl 0-0 då? Testar en mindre insats på under 2 mål (goal line) hos bet365, blir det exakt två mål innebär det pengarna tillbaka.

/e@sy