Levante ska ta sig an Olympiakos som åkte ur Champions League. I mina ögon känns den här matchen väldigt avslagen och det brukar innebära väldigt få mål vilket jag tror starkt på!


Levante – Olympiakos
Spel: Första målet kommer i 31a matchminuten eller senare
Odds: 2.05 @ Expekt
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

Spel: Inget mål i matchen
Odds: 8.50 @ Expekt
Insats: 1/10

Levante är definitivt inget offensivt starkt lag och i årets La Liga har man gjort 29 mål på 23 matcher. Man inleder ofta sina matcher väldigt försiktigt och av de 29 mål man har gjort hemma i Spanien har bara 6 mål kommit före 30e matchminuten. Om man ser till Europa League så var alla lagets hemmamatcher likadana där man inledde försiktigt men försökte föra spelet. Man gjorde inget mål före 30e matchminuten i gruppspelet! Levante vet att man inte har råd att släppa in något mål på hemmaplan så det mesta talar för att man återigen inleder matchen väldigt försiktigt för att sedan ta över mer och mer och slutligen försöka vinna med 1-2 bollar…  Det märkte man klart och tydligt i kvalet till Europa League när man vann över Motherwell på sin hemmaplan med 1-0 där målet kom i 72a matchminuten och på bortaplan där man vann med 0-2 och första målet kom i den 42a minuten!

Olympiakos ser ut att leka hem den Grekiska ligan i år igen då man leder med 15 poäng före serietvåan som man dessutom slog i senaste matchen. Man spelar alltid försiktigt när de spelar på bortaplan och de prioriterar minst sagt försvaret för att sedan försöka kontra in någon boll. Det har gett resultat för laget och i lagets 4 senaste bortamatcher i Grekland har man vunnit med 0-1. Man åkte ur Champions League och får därmed sikta på att vinna Europa League och Levante är ett lag som man ska ha bra chans att slå ut.

Något som talar för spelet är att Olympiakos alltid inleder sina matcher väldigt försiktigt när de spelar ute i Europa. Om man ser till lagets 6 gruppspelsmatcher i Champions League så blev det mål före 30e matchminuten i en enda match! Man ägnar stora delar av matchen åt sitt disciplinerade försvarsspel vilket gör det svårt för motståndarna. Olympiakos har, på bortaplan i Grekland, gjort mål i 2 av 11 matcher före 30e matchminuten och sammanlagt har man gjort mål i 7 av 21 matcher före 30e matchminuten så det mesta talar för att dem inte gör något mål före 30e minuten här!


Får Levante jubla ikväll?

Känslan inför den här matchen är att Olympiakos åker hit för att spika igen helt och hållet för att få med sig ett så bra resultat som möjligt hem till Grekland där man är väldigt starka. Levante är som sagt inget offensivt starkt lag utan man förlitar sig oftast på sitt kontringsspel men nu möter man ett Olympiakos som lär backa hem, åtminstone i början av matchen. Jag tror på en tillknäppt tillställning som mycket väl kan sluta mållöst…