Fyra matcher i den spanska högstaligan idag där jag tänkte vi skulle kika lite extra på mötet Levante – Malaga. Hemmalaget går blytungt för stunden och med två jobbiga skador på det defensiva mittfältet tror jag att man får det tufft här.

  • Match: Levante – Malaga
  • Spel: Malaga
  • Odds: 2,32 @ betsafe
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Levante har gått som väntat den här säsongen och kommer få slåss med både näbbar och klor för att hålla sig kvar. Spelet har inte alls imponerat och det främsta problemet under säsongen har varit målskyttet. Efter förlustmatchen mot Atletico (1-3) på Vicente Calderon har nu laget gått fyra raka matcher utan mål framåt. Hemmaplan idag och det innebär förmodligen ett mer offensivt Levante, vilket jag bara ser som fördel för mitt spel. Levante kommer kliva på framåt och det lär öppna upp för kontringar åt Malaga.

Två tunga skador hos hemmalaget som saknar Sissoko (8/0) och Diop (14/0) till dagens match. Dessa herrar är starka bollvinnare på mitten och behövs i varenda match om Levante ska plocka poäng. Inte heller El Zhar (1/1) eller Ivanschitz (14/1) kommer till spel på grund av skador.

levante_200x200malaga_200x200

Malaga hoppade tillbaka på vinnarspåret i förra omgången där Valencia besegrades på hemmaplan med 1-0. En mycket bra match från Malaga som inte alls spelat dåligt på slutet trots en del svaga resultat. Vi ska komma ihåg att laget stött på knallhårt motstånd senaste tiden och stått upp bra. Förväntad matchbild idag tror jag passar gästerna som handen i handsken. Malaga har ett välorganiserat försvarsspel och sedan har man ett par riktigt giftiga spelare som kan sätta fart när spelet vänder. Castillejo var het i matchen mot Valencia och är en svårfångad spelare en mot en.

Bra skadeläge hos Malaga där vi endast stryker avstängda Sergi Darder idag. Troligtvis går Recio in och ersätter där och jag ser inte det som någon större svaghet.


Levante går tungt och jag tror förlustraden fylls på här när man nu ska försöka styra spelet på hemmaplan. Jag tror Malaga kontrar in en strut och sedan stänger man butiken och tackar för sig. Insats strax under medel på spelet!

/e@sy