Måndagsmatch från La Liga i vanlig ordning och en mycket intressant sådan där nykomlingen Las Palmas gästar Levante på Ciutat de València. Två lag som placerar sig på en nedflyttningsplats just nu och det tror jag kommer visa sig ute på planen med full jakt på en trepoängare. Fint odds för ett överspel!

  • Match: Levante – Las Palmas
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1,725 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Levante har inte haft någon större lycka hittills denna säsong och placerar sig just nu på en jumboplats i tabellen, med fem poäng upp till Rayo Vallecano på säker mark. Ingen katastrof men man har verkligen inte råd att släppa iväg lagen ovanför ännu mer, så tre poäng är ett måste idag. Tidigare säsonger har vi sett ett ganska defensivt Levante på planen, men dessa dagar är som bortblåsta nu. Levante spelar en väldigt offensiv fotboll och det innebär givetvis även att man blottar sig defensivt. Ett bra exempel på detta är väl senaste omgångens bortamatch mot Celta Vigo, en match som Celta vann med 4-3 till slut. Bedrövligt försvarsarbete i den matchen och jag tycker att Levante saknar kapten Juanfran väldigt mycket. Han må vara till åren och ganska långsam, men han håller ihop saker och ting till skillnad från Navarro och Feddal. Framåt har Levante gjort 17 mål den här säsongen vilket inte är något att skryta om. Men laget har gjort fem mål på de två senaste matcherna och skapar bra lägen match efter match. Lite bättre skärpa på Deyverson så tror jag att det kommer lossna rejält där, och sedan har man ju nu värvat in Giuseppe Rossi som ska få fart på anfallsspelet är det tänkt.
Förutom Juanfran stryker vi även Nikos, Jose Mari, Ruben och Victor Casadesús till dagens match. Inga större avbräck i mina ögon förutom Juanfran då.

levante_200x200laspalmas_200x200

Las Palmas är nykomlingar i La Liga och precis som väntat ligger man i botten av tabellen och kämpar. Men laget har skrapat ihop en del poäng på slutet och har äntligen fått igång målskyttet efter en knackig start. Ingen större skräll att man blev nollade mot Atletico (0-3) i senaste omgången, men innan det 8 mål på tre matcher. Las Palmas har inga tyngre killar framåt i planen men en otrolig snabbhet, vilket jag tror passar bra här. Gästerna kommer få sina kontringsmöjligheter här och då tror jag det blixtrar till. Det har spelats lite offensivare på slutet efter en ganska fotbollsdödande taktik i början på säsongen, och det påverkar givetvis det defensiva. Räknar vi med cupmatcher så har ölaget släppt in mål i nio raka matcher nu. Och just med cupen så har det blivit en del matcher på slutet för Las Palmas och den offensiva bredden är betydligt bättre än den defensiva i laget, vilket jag tycker är positiv för överspelet.
Hos gästerna stryker vi Vicente Gomez, Castellano och Hernan som alla tre går skadade. Vidare så sätter vi frågetecken för försvarsspelarna Alcaraz och Bigas.


När vi smakar på mötet Levante – Las Palmas så känns det ju inte direkt som ett målkalas. Men idag kan det bli så. Två lag som är i desperat behov av en trepoängare och som gjort en del mål på slutet. Tycker det här spelet känns riktigt bra och trycker därför in en tyngre insats, med pengarna tillbaka på exakt två mål.

/e@sy