Europa League drar igång ikväll och vi har både AIK och Helsingborg med i turneringen. Jag väljer att lägga lite fokus på Helsingborg som beger sig till Valencia för att möta Levante. Här får man det tufft!

  • Match: Levante – Helsingborg
  • Spel: Levante -1
  • Odds: 1,95 @ expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Levante har kanske inte inlett ligan på allra bästa vis och har skrapat ihop en vinst och ett kryss på fyra matcher. Men på hemmagräset är man urstarka och det är också här man tagit alla sina poäng i ligan hittills. Till dagens match har man en stark trupp och man har deklarerat klart och tydligt att man satsar rejält på Europa League, där man för övrigt är debutanter. Man sålde sin kanska största stjärna i Arouna Koné inför säsongen och har värvat in grekiska anfallaren Gekas istället, även på mitten hittar vi ett nyförvärv i tidigare Racingspelaren Diop. Bakåt tycker jag man har det väl förspänt och evigt unga Ballesteros tillsammans med mitbackskollegan Navarro kommer nog ha bra koll på Helsingborg ikväll, man är vana vid mycket tuffare motstånd.

Trolig startelva Levante:

Munua, Lell, Ballesteros, Navarro, Juanfran, Pallardo, Iborra, Juanlu, Barkero, Zhar och Gekas.

Theofanis Gekas, Levante

Helsingborg har ett helt ok lag på papperet men vi ska komma ihåg att det är ljusår mellan spansk och svensk fotboll. Förmodligen skulle Helsingborg få det väldigt jobbigt mot ett lag i segundan till och med. Trots att jag gärna ser att Helsingborg tar alla tre pinnar här så har jag verkligen svårt att se det inträffa, man har inte heller någon dunderform att skryta om för tillfället. Man har ett offensivt skickligt lag men det är inte vad man behöver i en sån här match. Här kommer man få inrikta sig på försvarsspelet och försöker man med något annat blir man straffade direkt.

Trolig startelva Helsingborg:

Hansson, Wahlstedt, Larsson, Andersson, Accam, Gashi, Lindström, Mahlangu, Bouaouzan och Djurdjic.


Levante förväntas som sagt ställa upp med en stark elva och man kommer gå in med full fokus här, något som gör att jag tror man kör över Helsingborg. Expekt betalar 1,95 för att Levante vinner med minst två bollar och det är ett bra odds tycker jag.

/e@sy