Måndag innebär match från spanska La Liga och idag tar vi oss till Ciutat de València för att kika till Levante – Granada. Extremt viktiga poäng på spel för dessa två lag i botten av tabellen, vilket lär innebära en hel del kamp ute på planen. Lägg till en av Spaniens sämsta domare och jag tror vi får se en del kort.

  • Match: Levante – Granada
  • Spel: över 7,5 kort
  • Odds: 1,975 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Börjar vi med att kika till kortsnittet så har Levante samlat på sig 70 (68 gula 2 röda) hittills denna säsongen. Det ger oss ett snitt på nästan exakt 3 kort per match över 23 omgångar. Inte helt oväntat så har defensiva mittfältet med Simao (6 gula) och Pape Diop (5 gula) samlat på sig en del gula kort, men i topp så hittar vi faktiskt anfallaren Barral som åkt på 7 ”ostskivor” så här långt.
Skiftar vi och kikar till Granada så har laget åkt på 72 (70 gula 2 röda) varningar under säsongen. Vilket är nästan exakt som Levante och ger oss ett snitt på strax över 3 kort per match. Fran Rico (10 gula) är den som tagit överlägset flest varningar i laget och det innebär även att han är avstängd idag. Men Iturra går förmodligen in och ersätter idag och det är en herre som inte heller drar sig för att ta ett kort.

Lagen placerar sig som 18:e och 19:e i tabellen med 19 inspelade poäng vardera. Med fyra poäng upp till Elche över strecket kan inte något av lagen vara särskilt nöjda med ett oavgjort resultat idag. Det lär innebära en väldigt öppen match med högt tempo tror jag, vilket självfallet är att föredra när vi vill ha kort. Folk som hamnar på efterkälken i försvarsspelet och som helt enkelt tvingas ta ett kort för att förhindra en kontring. Tidigare på säsongen när dessa två lag möttes vann Levante med 1-0 i en match som innehöll 8 gula kort.

levante_200x200granada_200x200

Den gången var det Alfonso Álvarez Izquierdo som höll i pipan och vi har samma herre som blåser igång även den här matchen. Izquierdo är en av de sämre domarna i La Liga enligt mig och även fast han hållit igen på slutet så är det bara en tidsfråga innan det exploderar. Han snittar exakt 7 kort per ligamatch den här säsongen över 12 omgångar. Han har dömt en del ojämna matcher på slutet (Real Madrid – Sociedad, Atletico – Levante) och då blir det oftast inte särskilt fult spel med många kort. Dagens match kommer bli väldigt jämn och med så viktiga poäng på spel så kommer inte lagen vika en tum i närkamperna. Då ska Izquierdo kunna veva igång kortarmen.


Vi testar även en del sidospel i matchen som är kortrelaterade:

Simao gult kort – 2,60 @ betsson - 1/10 units

Nyom gult kort – 2,75 @ betsson - 1/10 units

Iturra gult kort – 2,10 @ betsson - 1/10 units

Ramis gult kort – 2,75 @ betsson - 1/10 units

Rött kort i matchen – 2,70 @ betsson - 1/10 units

Om någon av dessa herrar inte startar matchen så återbetalas insatsen!

/e@sy