Två matcher från La Liga i kväll där vi hittar den sena av dessa på Ciutat de València mellan Levante – Getafe. Under fjolårssäsongen hade jag inte tippat på särskilt många mål här, men Levante spelar en offensivare fotboll den här säsongen. Tycker även att bortaplan gynnar ett kontringsstarkt Getafe.

  • Match: Levante – Getafe 
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Levante var absolut det tråkigaste laget att kika på under förra säsongen, där tränare Caparros inte brydde sig det minst om hur poängen togs. Men Caparros finns inte längre kvar i klubben och det är även ett mycket offensivare Levante vi får se den här säsongen. Nu tycker jag inte att det är en spelstil som passar Levante, men det blir definitivt roligare att se lagets matcher nu. Laget har fått igång målskyttet på slutet efter en knackig inledning på säsongen, då Levante gjort 6 av sina 10 mål på de fyra senaste matcherna. Nu ska det sägas att man inte har några större anfallstjärnor i laget, men vi ska hålla koll på Morales som nätat två matcher i rad nu, bland annat så avgjorde han derbyt mot Valencia med ett riktigt drömmål. I och med att Levante kliver på hårdare i offensiven nu så blottar man sig betydligt mer i defensiven, vilket vi sett under hela säsongen. 28 insläppta mål har man så här långt och det är bara Elche som ”toppar” den siffran på sina 29 insläppta. I 10 raka matcher har Levante släppt in mål nu och vi får gå tillbaka till slutet av september för att hitta lagets senaste nolla. Idag är det hemmaplan och då förväntar jag mig ett extra offensivt Levante, formen är även god på Ciutat de València med två raka segrar mot Almeria (2-1) och Valencia (2-1). Men det kan lika gärna straffa sig då Getafe är ett mycket kontringsskickligt lag.
Inga skadebekymmer hos hemmalaget som lämnar Rodas, Gavilán, El Adoua, Xumetra, Pedro López och Víctor Pérez utanför matchtruppen idag.

levante_200x200Getafe_200x200

Getafe placerar sig på en 13:e plats för tillfället och det är ungefär vad jag hade förväntat mig utav laget. Hemma i huvudstaden spelar man oftast målsnåla matcher där laget endast gjort fyra mål så här långt och släppt in sju. Men på resande fot har det varit lite målgladare och jag tycker även laget har en spelartrupp som funkar bättre i bortamatcher. Jag tycker det saknas en kreativ spelare på mittfältet i det här laget, vilket gör att spelet låser sig när man tvingas föra matcherna, vilket oftast sker på hemmaplan. På bortagräs kan man spela mer på kontringar och här har man fyllt på med en del spelare som är väldigt intressanta. Yoda är en sådan spelare och även nyförvärvet Freddy kan sätta fart när spelet vänder. Tidigare har det varit lite trötta spelare på de här positionerna för Getafe, men nu kan man hota betydligt mer. Laget har även gjort en del riktigt bra insatser på bortagräs på slutet med två vinster på de tre senaste. Båda Sociedad (2-1) och Deportivo (2-1) har plockats ner och sedan gjorde man en riktigt bra match mot Villarreal (1-2) som mycket väl kunde inneburit poäng i slutändan. Men försvarsmässigt har laget inte varit särskilt bra på bortagräs med insläppt mål i samtliga sex bortamatcher, nästan två mål i snitt per match.
Hos gästerna stryker vi skadade duon Babá och Roberto Lago. Inte heller Sarabia kommer till spel då han är avstängd. Pedro Leon är spelklar sedan en match tillbaka och har sett mycket pigg ut i det offensiva.


Hade det varit förra säsongen så hade jag förväntat mig 90 min sömnpiller här, men det är andra tider nu. Levante spelar betydligt mer offensivt och när man nu stöter på ett kontringsskickligt Getafe så tror jag att vi får se minst två mål här. Testar en insats strax under medel på över 2 mål i matchen där vi får pengarna tillbaka på exakt två mål.

/e@sy