Fredagsmatch från La Liga och väldigt viktiga poäng på spel när Levante gästas av Getafe hemma på Ciutat de València. Räkna med ett väldigt offensivt hemmalag idag och det tror jag passar utmärkt till mitt spel i matchen.

  • Match: Levante – Getafe
  • Spel: Levante över 1,5 mål
  • Odds: 2,38 @ unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Levante har haft en trög säsong så här långt och parkerar som jumbo i tabellen med endast 17 inspelade poäng. Laget har fem poäng upp till Espanyol på säker mark och det lär innebära ett otroligt offensivt hemmalag idag som jagar tre poäng. Formen senaste tiden ser inte särskilt bra ut med fyra förluster på de fem senaste omgångarna, men det är resultat som jag inte stirrar mig blind på. För det första har tre av dessa fem matcher varit på bortaplan mot kapabelt motstånd i form av Celta Vigo (3-4), Sevilla (1-3) och Eibar (0-2). Sedan har en av lagets hemmamatcher varit mot Barcelona (0-2) där Levante stod för en mycket bra insats. Enda seger på slutet kom hemma mot Las Palmas (3-2) och ikväll väntar ett liknande motstånd just på hemmaplan. Levante plockade in ett par intressanta namn under transferfönstret och jag tror att laget kommer lösa ett nytt kontrakt så småningom, för spelet har som sagt inte varit dåligt på slutet.
En del defensiva bekymmer hos hemmalaget idag då man saknar backarna Ivan Lopez, Pedro Lopez och avstängda Lucas Orban. Vi stryker även mittfältarna Ruben Garcia och Jose Mari samt sätter ett frågetecken för backen Trujillo. Det är anledningen till att jag spelar ett målspel på hemmalaget istället för den raka ettan.

levante_200x200Getafe_200x200

Getafe var uppe på övre halvan av tabellen men har nu halkat ner till en 13:e plats i och med fyra raka förluster. Två hemmaförluster mot Athletic Bilbao (0-1) och Atletico Madrid (0-1) samt två förluster på bortagräs mot Granada (2-3) och Malaga (0-3). Prestationerna mot Athletic och Atletico var riktigt bra från Getafe, men samtidigt så är Getafe ett utpräglat hemmalag som plockat 21 av sina 26 poäng hemma i huvudstaden. På resande fot har laget inte varit lika lyckosamma och man släpper in ruskigt många mål. Kikar vi till de fem senaste bortamatcherna så har Getafe släppt in minst två mål i fyra utav dessa matcher, vilket säger en del om försvarsspelet. Alexis lämnade för Besiktas och bakom honom så tycker jag att Getafe har svag uppsättning försvarsspelare, för att inte tala om målvakt Guaita som jag håller som den sämsta målvakten i La Liga.

Defensiva bekymmer även hos gästerna som saknar skadade Lago och avstängda nyförvärvet Alvaro Pereira. Det lär innebära Karim Yoda på vänsterbacken idag och det är ingen spelare som har sin styrka i det defensiva.


Levante har åkt på en del förluster den senaste tiden, men spelet har sett bra ut och nu väntar ett ganska beskedligt motstånd. Vi lär få se ett hemmalag som stormar framåt idag och då ska vi kunna hitta två hemmamål till fint odds. En något tyngre insats åker in!

/e@sy