Ett formstarkt Getafe gästar idag Levante för att göra upp om tre poäng. Levante som varit ut i Europa League förra veckan är inte som bäst för dagen och här tror jag bortalaget kniper minst en poäng.

  • Match: Levante – Getafe
  • Spel: x2 (dubbelchans)
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Levante har inte alls sett särskilt bra ut på slutet och man hade match så sent som i torsdags då man mötte Rubin Kazan i Europa League, så kanske börjar det hårda spelschemat sätta sig i benen hos spelarna. Innan matchen i EL hade man dessutom ett derby mot Valencia och man har så gott som spelat med samma manskap i dessa två matcher. Man fick till ett oavgjort resultat mot både Valencia och Rubin Kazan men i ärlighetens namn så förtjänade man faktiskt förluster här. Valencia körde över Levante och Rubin Kazan hade bland annat två bollar i virket i en ganska sömnig europamatch. Man har varit starka på hemmagräset sett över hela säsongen men nu har man två raka hemmaförluster och man ser som sagt lite slitna ut. Man ska även resa till Ryssland nästa vecka för returen i EL, en match som man satsar riktigt hårt på.

Barkero avstängd i dagens match vilket är ett ganska hårt avbräck.

Getafe går som tåget just nu och är uppe på en 9:e plats i tabellen, vid en vinst idag är man helt klart med och slåss om en europaplats. På de fem senaste matcherna har laget skramlat ihop fyra vinster och en förlust, där förlusten kom mot Barcelona och inte är så mycket att orda om. Nu har man mött ganska beskedligt motstånd i dessa vinstmatcher men jag tycker fortfarande man imponerat stort och har vunnit med två bollars marginal i samtliga vinster. Kikar vi på bortaspelet så har det inte gått allt för bra på slutet även fast man vann senast borta mot Mallorca. Men man har haft bentufft på resande fot på slutet där Barcelona, Real Madrid, Atlético, Valencia och Rayo stått för motståndet. Här har man helt klart en mer passande uppgift!

Lafita och X.Torres tillbaka i bortalaget samtidigt som man får klara sig utan Borja och Pedro Leon som är avstängda. Pedro Leon är en bra fotbollspelare men jag tror inte hans frånvaro märks av nämnvärt faktiskt då han kladdar onödigt mycket på bollen.


Getafe har till skillnad från Levante endast fokus på ligaspelet och man är som sagt väldigt formstarka för dagen. Jag tror bortalaget kniper minst en poäng här!

Testar även raka tvåan med 1,5/10 units – 3,40 @ expekt.

/e@sy