Fredagsmatch från La Liga som vi denna vecka hämtar från Ciutat de València. Hemmalaget Levante jobbar på att ta sig över nedflyttningsstrecket samtidigt som ett formstarkt Espanyol fortfarande har en chans att nå europaspel. Öppet och målglatt?

  • Match: Levante – Espanyol
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1,925 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Levante har inga vackra siffror på slutet då laget har förlorat fyra av sina fem senaste ligamatcher, vilket innebär att laget halkat ner under nedflyttningsstrecket. Det är dock otroligt tajt i botten av La Liga då både Almeria och Deportivo ovanför strecket skrapat ihop samma antal poäng som Levante. Vi ska heller inte dra för stora växlar på förlusterna Levante åkt på senaste tiden då lag som Real Madrid (0-2), Celta Vigo (0-1), Sevilla (1-2) och Valencia (0-3) stått för motståndet. Som jag nämnt tidigare så är inte Levante något tråklag längre utan man brukar släppa loss rejält i matcherna, speciellt på hemmaplan. Det kan vi även se på de senaste matcherna hemma på Ciutat de València där fyra av de fem senaste klivit över 2,5 mål. Levante måste gå för tre poäng i dagens match och det tror jag kommer sätta tonen för hur matchbilden kommer se ut.

Hos hemmalaget stryker vi fortsatt den defensiva mittfältaren Diop som går skadad. Till dagens match stryker vi även Ivanschitz, Ramis, Nikos, Martins, Pedro López samt Jason som inte får plats i matchtruppen. Offensiv uppställning att vänta!

levante_200x200espanyol_200x200

Espanyol har hittat en jämn nivå på slutet och har nu plockat poäng i fem raka ligamatcher, uppdelat på tre kryss och två vinster. Det har tagit laget upp på en 8:e plats och i nuläget är man 10 poäng bakom Villarreal på sista europaplats. Givetvis ett tufft avstånd att hämta in, men chansen finns då det är 21 poäng kvar att spela om. Det borde innebära att även Espanyol släpper loss lite, för man kan inte vara intresserade av annat än en trepoängare. Espanyol har visat upp ett mycket stabilt försvarsspel på slutet med endast ett insläppt på de fem senaste matcherna. Men jag tror som sagt att Levante kommer spela otroligt offensivt idag och det öppnar för böljande spel. Ges det kontringar till herrar Garcia/Caicedo på topp så blir gästerna otroligt giftiga.

Inga som helst bekymmer hos bortalaget som lämnar Salva Sevilla och Juan Fuentes utanför matchtruppen.


Levante har gått från ett otroligt defensivt inriktat lag till att faktiskt spela en ganska underhållande fotboll. Det är inte rätt väg att gå för laget men med tanke på tabellpositionen så måste man gambla lite. Jag tror vi kan få se lite ”raggarfotboll” här och testar därför en insats strax under medel på över 2 mål (goal line) i matchen. Pengarna tillbaka på exakt två mål!

/e@sy