Fredagsmatch från La Liga och den hittar vi på Estadio Ciudad de Valencia där Levante -Espanyol gör upp om tre poäng. Levante ligger väldigt pyrt till i botten av tabellen och måste tåga på seger i den här matchen. Det tror jag innebär att chansrik tillställning med minst tre mål.

  • Match: Levante – Espanyol
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Levante placerar sig i botten av La Liga just nu och med fem poäng upp till Granada på säker mark så finns det inte så mycket att fundera på längre. Det är sex omgångar kvar av säsongen och Levante måste helt enkelt plocka tre poäng här om man ska tugga sig närmare ett nytt kontrakt i högstaligan. Formen ser inte särskilt trevlig ut med en pinne på de tre senaste omgångarna men jag tycker faktiskt att Levante spelat en bra fotboll utan att ha det rätta flytet. Man har inte gjort särskilt många mål framåt på slutet men kikar vi till chanserna som skapats så är det bara en tidsfråga innan det lossnar rejält. Förlust borta mot Betis (0-1) i senaste omgången och även där skapade Levante tillräckligt heta lägen för att göra både ett och två mål. Nu lär man säkerligen satsa på Deyverson och Rossi framåt igen och det är två mycket kapabla herrar. Men Levante måste chansa framåt idag och givetvis kan det straffa sig mot kontringsskickliga Espanyol.
Endast ett par defensiva bekymmer hos hemmalaget idag då vi stryker backarna Tono och Ivan Lopez. Inga avbräck offensivt!

levante_200x200espanyol_200x200

Espanyol har varit mycket upp och ner under säsongen och placerar sig just nu på en 15:e plats i tabellen. Laget ska känna sig väldigt säkra på nytt kontrakt med åtta poäng ner till Sporting Gijon under strecket, men samtidigt så lär man knappast slappna av förrän det är klart till 100%. Fin insats hemma mot Atletico Madrid senast men i slutändan fick man se sig besegrade med 3-1 mot ett starkare lag. Lättare motstånd idag och Espanyol kan få en mycket passande matchbild mot ett desperat Levante idag. Spelare som Moreno, Asensio och Burgui är spelare som lever mycket på sin snabbhet och det lär blixtra till när Espanyol vänder spelet. Men kikar vi defensivt på Espanyol så har man inte imponerat på slutet och laget har faktiskt bara en nolla intakt på de 10 senaste matcherna. 60 insläppta mål på 32 omgångar är en siffra som endast Rayo Vallecano kan toppa.
Ett litet defensivt bekymmer även hos Espanyol då backen Arbilla inte kommer till spel. Inga avbräck offensivt!


Levante måste kliva på för tre poäng idag och det tycker jag öppnar för en underhållande match med chanser åt båda håll. Med två lag som inte imponerat defensivt denna säsong tror jag därför på minst tre mål i matchen. Över 2,5 mål spelas därför med en medelinsats.

/e@sy