En fredagsmatch i la liga och denna gång har vi ett valenciaderby mellan Levante och Elche att ta oss an. Hemmalaget har en katastrofal formkurva och jag tror man kommer få det tufft mot ett kontringsskickligt Elche.

  • Match: Levante – Elche
  • Spel: Elche (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2,25 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Levante hade en bra start på ligan där man plockade poäng på löpande band, men nu har verkligheten kommit ikapp laget och den tur man hade inledningsvis har nu jämnat ut sig. Man kommer in här med fyra raka förluster i ryggsäcken och är det formsvagaste laget i la liga, dessutom har man bara gjort ett mål framåt på dessa förlustmatcher. Man saknar en egen spelidé och allt som oftast så lyfter man bara upp bollen i hopp om att någon anfallare ska hitta på något på egen hand. Just anfallsspelet är ett svagt kort hos Levante då man endast mäktat med 13 mål på sina 15 matcher, men inte heller försvarsspelet skulle jag vilja påstå är särskilt bra trots ”endast” 21 mål insläppta. Många gånger har man räddats av målvakt Keylor Navas och han kommer inte hålla den här nivån säsongen ut, förr eller senare så blir han mänsklig. Hemmagräs idag och med den dåliga formen som Levante har så vill man nog föra spelet och gå framåt för en seger inför hemmafansen, en plan som jag tror passar Levante väldigt dåligt.

Hemmalaget saknar fortsatt Héctor Rodas och vi sätter även ett frågetecken för David Navarro.

elche1

Elche har gjort det klart godkänt som nykomlingar och placerar sig på en 11:e plats i nuläget. Jag var väldigt tveksam till laget inför säsongsstarten då man värvade en hel del nya spelare som kanske inte var av det tyngsta slaget. Men man jobbar som ett lag och till skillnad från Levante så tycker jag att man har en klar spelidé. Man har varit lyckosamma på bortagräs så här långt in i serien och kommer hit med fyra raka matcher där man plockat poäng på resande fot. Det är heller inga skräpgäng man plockat poäng mot där både Athletic (2-2) samt Getafe (1-1) är två erkänt starka hemmalag. Man spelar efter sina resurser och för Elche passar det bäst att backa hem och ge sig iväg på kontringar, något som jag tror kommer hända idag. Man har en rivig Boakye som spjutspets och med små snabba herrar som Corominas, Gil och Fidel runt omkring sig så kommer det gå undan när Elche vänder spelet.

Gästerna får fortsatt klara sig utan Manu del Moral och David Lombán som varit borta ett par matcher.


Det är Levante som har den största pressen på sig ikväll och under den här pressen så tror jag inte att man presterar som bäst. Man är inget spelförande lag egentligen, men idag så tror inte har något annat val än att föra matchen på grund av hemmagräs. Det passar Elche fint och därför blir det en insats strax under medel på Elche med insatsen tillbaka vid ett kryss.

/e@sy