En fredagsmatch från La Liga i vanlig stil och kanske inte det sexigaste mötet på förhand när Levante gästas av Eibar hemma på Ciutat de València. Men dessa två lag bjöd på stor underhållning tidigare under säsongen och jag har förhoppningar om trevlig anfallsfotboll även ikväll.

  •  Match: Levante – Eibar
  • Spel: över 1,5, 2 mål (goal line)
  • Odds: 1.70 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Levante har gått knackigt den här säsongen och placerar sig just nu strax under nedflyttningsstrecket på 22 inspelade poäng. Det betyder att det är väldigt viktiga poäng på spel för hemmalaget idag och man kommer absolut inte nöja sig med något kryss mot ett lag som Eibar. Full fart framåt att vänta från Levante med andra ord och laget har en positiv känsla inför de egna fansen med två raka hemmasegrar i ryggen. Man körde faktiskt över ett lag som Malaga (4-1) på hemmaplan näst senast och efter det fick laget lite turligt tre pinnar hemma mot Granada (2-1). Men full anfallsorder innebär att laget kommer blotta sig defensivt, vilket kan vara farligt med tanke på hur försvarsspelet sett ut. Levante är det lag i ligan som släppt in flesta antal mål och man är inte alls lika skickliga defensivt som under fjolårssäsongen.

Hos hemmalaget stryker vi idag Iván López, Diop och Pedro López som alla tre går skadade. Vi lämnar även Ivanschitz, Sissoko, Jason samt Nikos utanför matchtruppen. Tycker det skadar defensiven mest med Diop och Sissoko borta, resten är ersättningsbara.

levante_200x200eibar2

Eibar hade en kanonstart på säsongen som nykomlingar men det verkar onekligen som verkligheten kommit ifatt laget nu. Man spelar inte alls med samma energi längre och laget sjunker som en sten i tabellen. Förra omgångens hemmaförlust mot Athletic (0-1) var lagets sjätte raka förlust och det innebär att baskerna är nere på en 13:e plats. Nu har inte försvarsspelet var strålande på slutet, men man får ändå säga att det är målskyttet som grusar ordentligt just nu. Ett mål framåt på de fem senaste ligamatcherna är inte hållbart om Eibar vill säkra ett nytt kontrakt i den spanska högstaligan. Men nu ska vi komma ihåg att man ställs mot ett av de sämre försvaren i ligan, och dessutom så kommer Eibar få fina kontringslägen i matchen när Levante trycker på för tre poäng.

Hos gästerna stryker vi Abraham och Didac som går skadade. Inte heller Rafa Páez, Irazusta eller Boateng finns med i dagens matchtrupp.


Levamte – Eibar låter inte alls särskilt sexigt men senast lagen möttes så fick vi se underhållning på hög nivå och delat pott efter 3-3. Det bjöds på en del riktigt snygga mål och förhoppningsvis får vi se minst ett par mål även ikväll. Levante är i stort behov av en trepoängare och jag tror det är hemmalaget som sätter tonen för hur matchbilden kommer så ut i afton. Över 1,5, 2 (goal line) innebär halva insatsen på Över 1,5 och halva på Över 2. Medelinsats!

/e@sy