Vi fick ett bra odds för överspelet i gårdagens match mellan Granada – Sociedad och idag är det tänkt att Levante – Eibar ska bjuda på målen. Det finns inget tråkigt Levante längre och när de nu måste gå för vinst på hemmaplan, mot ett kontringsskickligt Eibar, kan det innebära mål. Häng på!

  • Match: Levante – Eibar
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 2,025 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Levante har inte haft någon bra start på säsongen med två plockade poäng över fyra omgångar, poäng som kom mot nykomlingen Las Palmas (0-0) på bortagräs samt Sevilla (1-1) hemma på Ciutat de València. Men vi ska inte måla fan på väggen redan, för jag tror att Levante kommer klättra uppåt i tabellen så småningom, det har man lag till. Förlusterna kom mot Celta Vigo (1-2) och Barcelona (1-4), vilket inte är mycket att snacka om. Mot Celta Vigo spelade man dessutom större delen av matchen med en man mindre, men lyckades ändå kvittera. Som jag skrev tidigare finns det inget tråkigt Levante längre, utan det här laget tycker om att anfalla nu för tiden. Kanske inte något som gynnar laget, men det blir förbaskat mycket roligare att följa matcherna. Och det finns kvalité framåt hos Levante, annars gör man inte mål på Celta Vigo, Sevilla och Barcelona. Nu är det dessutom hemmaplan och med ett stort behov av en trepoängare så kommer vi få se ett mycket offensivt hemmalag idag.

Till dagens match kommer inte avstängde Simao Mate eller skadade David Navarro till spel för hemmalaget. Simao är riktigt nyttig på det defensiva mittfältet och utan honom blir det en offensivare uppställning där. Mittback Navarro har inte spelat någon match ännu och inget större avbräck således.

levante_200x200sdeibar

Eibar fick en gratisbiljett tillbaka till La Liga och många, inklusive jag själv, trodde att laget skulle få det otroligt jobbigt. Nu har det förvisso bara gått fyra omgångar av säsongen, men Eibar har övertygat. Två raka vinster mot Granada (3-1) och Athletic (2-0) följdes upp av ett kryss mot Malaga (0-0). Men i förra omgången tog det stopp då Atletico Madrid (2-0) blev för tuffa. Den matchen var på hemmaplan och jag tycker Eibar gör sig bäst på resande fot, där laget får ligga på kontring. Mycket effektivt mot Granada och det kan bli samma visa även idag. Det finns inga större namn i den här truppen, men när man spelar som ett lag kan det räcka långt ändå. Till dagens match finns det dock bekymmer, och det är defensiva bekymmer. Både vänsterback Luna och mittback Ramis skadade sig mot Atletico Madrid och missar dagens match. Två spelare som spelat samtliga ligamatcher så här långt och som är givna i en startelva. Pantic lär ersätta på mittbacken och han hade ingen större fjolårssäsong i Cordoba. På vänsterbacken lär Junca få chansen och han är ett oprövat kort på den här nivån. Oroande!

Förutom Ramis och Luna så stryker vi även backen Lillo och målvakt Jaime sedan tidigare. Det finns inte så många tillgängliga försvarare kvar i truppen vilket lär innebära att omskolade mittfältaren Capa får ta steget ner på högerbacken idag igen.


Smakar vi på Levante – Eibar låter det helt klart som ett sömnpiller på förhand, men jag tror på mål här. Levante måste kliva på för seger, men med ett kontringsskickligt Eibar på andra sidan kan man lika gärna bli straffade. En del defensiva avbräck hos båda lagen gynnar helt klart överspelet! Vi håller oss till en medelinsats och plockar pengarna tillbaka på exakt två mål i matchen.

/e@sy