Fredagsmatch i La Liga som vi denna vecka hittar på Ciutat de València när Levante gästas av Deportivo La Coruna. Två bottenlag och jag förväntar mig helt klart mer kamp än skönspel i denna match. Vilket passar utmärkt till mitt spel.

  • Match: Levante – Deportivo
  • Spel: över 6 kort (asian)
  • Odds: 1,825 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Levante har inte gått bra den här säsongen och placerar sig precis ovanför nedflyttningsstrecket på 15 inspelade poäng. Förra säsongen såg man till att ligga rätt i sina positioner och gick sällan bort sig, vilket inte är melodin denna säsong. Nu befinner sig Levante lite all over the place och även fast det är större underhållning att kolla på laget i dessa dagar så gynnar det knappast laget i jakt på ett nytt kontrakt. Det är inte särskilt mycket skönspel när Levante är i farten och man har en hel del spelare i laget som gärna smäller på i närkamperna. Nu saknas tyvärr en av de värsta benkaparna i Pape Diop. Men den troliga ersättaren Simao brukar också kunna stå för en del härliga tacklingar.

Deportivo La Coruna har inte heller gått särskilt bra under säsongen och placerar sig precis ovanför Levante med en poäng mer i kistan. Deportivo hade precis som Levante ett urstarkt försvarsspel förra säsongen men det är inget vi sett några spår av denna säsong. Depor brukar inte spela särskilt fult och man har heller inte samlat på sig särskilt många kort under säsongen. Men det är viktiga poäng på spel idag och Levante brukar kunna skapa en del irritation ute på planen.

levante_200x200deportivo_200x200

Domare i matchen är Pérez Montero som jag inte håller särskilt högt bland de spanska domarna, vilket säger en del. Han snittar runt 5,5 gula per ligamatch denna säsong och då ska man komma ihåg att han dömt ett par riktigt avslagna matcher. Bland annat så dömda han Deportivo när man fick ordentligt med pisk av Real Madrid. I jämna matcher så har korten åkt upp relativt kvickt och jag tror vi har en sådan match framför oss ikväll.


Inget av dessa lag spelar någon skönfotboll direkt och jag tror vi kan förvänta oss en riktigt tuff kamp om otroligt viktiga poäng. Det lär smälla i duellerna och då lär nog inte Pérez Montero vara sen upp med korten. Vi testar därför en insats strax under medel på över 6 kort i matchen, där det är pengarna tillbaka på exakt 6 kort.

/e@sy