Chanserna fanns verkligen för ett överspel i Rayo – Valencia igår, men siktet var dåligt inställt och målvakterna var ruskigt bra. Men vi testar denna spelform idag igen, då Celta Vigo gästar Levante på Ciutat de València.

  • Match: Levante – Celta Vigo
  • Spel: över 2 mål (asian goal line)
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Levante hade en bra säsong för två år sedan då laget hamna på en 10:e plats i ligan. Fjolårssäsongen blev inte alls lika lyckad då Levante till slut stannade på en 14:e plats. Dessa två säsonger jag nämnt liknar inte varandra på något sätt, och då syftar jag på hur spelet sett ut. Under Caparros var Levante ett mycket defensivt lag som väntade på fasta situationer eller kontringar för att kunna slå sina motståndare, men så är det inte längre. Levante spelar en roligare fotboll nu och sitter inte och väntar på att chanser ska dyka upp, man vill skapa dessa själva. Nu har inte Levante spelare i truppen för någon gladfotboll kanske, men det brukar resultera i ganska underhållande matcher. Försvaret ser lika tröttkört ut som vanligt, där både Juanfran och Navarro är kvar i gemet. Men från mittfält och framåt i planen har man gjort en del förändringar som borde leda till en offensivare fotboll. Verza har värvats in från Almeria och även Ghilas har värvats in, närmast från Cordoba. Levante ser giftigare ut nu än förra säsongen, men enbart offensivt då.

Inga större problem hos hemmalaget idag där vi endast stryker nyförvärvet Jeffersson Lerma som inte tränat särskilt mycket med laget ännu.

levante_200x200celta_200x200

Celta Vigo hade ett bra fjolår och siktar nu ett par placeringar högre upp i tabellen. Förvisso har laget tappat Larrivey och Charles, men i mina ögon har bättre spelare kommit in offensivt. Iago Aspas hade ingen större lycka i varken Liverpool eller Sevilla, men sedan han kom hem har det varit en helt annan spelare. Han gjorde stor succé senast han var i klubben och han har verkligen öst in mål på försäsongen. Fortsätter han i den här stilen så blir det tufft för John Guidetti att få någon speltid. Nolito tillbaka från lite skadebekymmer och med Orellana på andra sidan så har Celta Vigo ett hyfsat tremanna-anfall. Kikar vi till mittfältet ser det ut att bli Fernandez, Radoja och Hernandez idag, vilket även det luktar offensivt. Celta Vigo har gjort sju mål på de två senaste träningsmatcherna och även fast det varit noll insläppta har inte defensiven imponerat under dessa matcher. Idag har man dessutom lite bekymmer där bak.

Målvakt Sergio Alvarez är nämligen avstängd i dagens match. Han åkte på ett rött kort i sista matchen mot Espanyol förra säsongen, och det röda kortet följer med in på nästkommande säsong. Ruben Blanco är ett framtidsnamn men inte alls samma rutin eller klass som Alvarez.


Levante lär försöka trycka på framåt med hemmapubliken i ryggen och det tror jag kommer öppna upp den här matchen. Många chanser åt båda håll förväntar jag mig och är siktet inställt ska vi kunna få se en del mål. Testar högre insats på det här spelet med pengarna tillbaka på exakt två mål.

/e@sy