Tidig match på Estadio Ciutat De Valencia denna lördag där Levante gästas av Celta Vigo. Hemmalaget får tillbaka en del defensiva kuggar till den här matchen och det känns som det kommer bli en målsnål tillställning.

  • Match: Levante – Celta Vigo
  • Spel: under 2 mål (goal line)
  • Odds: 2,075 @ bet365
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Levante fick sin fina förlustfria svit avbruten i senaste omgången då Real Madrid (0-3) blev ett par nummer för stora på Santiago Bernabéu. En ganska väntad förlust och eftersom man även saknade ett par tongivande spelare i den matchen så tror jag heller inte man hade förväntat sig annat. Levante fortsätter på sin spelidé som innebär att man ger bort bollinnehavet till sina motståndare och istället ägnar sig åt kontringar, något som varit väldigt lyckosamt den här säsongen. Dessutom är man väldigt noga vid fasta situationer då man har en del spelare som är tunga i luftrummet. Men i övrigt så är Levante väldigt bleka framåt och jag är inte imponerad av varken David Barral eller nyförvärvet Victor som förväntas starta på topp idag. Styrkan hos Levante ligger i det defensiva och man har även en av ligans bästa målvakter i Keylor Navas, som varit helt otrolig den här säsongen.

Diop och Simao är tillbaka från avstängningar och går rakt in på det defensiva mittfältet här. Dock får man klara sig utan mittback Navarro som inte fick sitt röda kort mot Real Madrid hävt vad det verkar.

levantenavas

Keylor Navas är en av ligans bästa målvakter!

Celta Vigo var inne i en väldigt bra formkurva men har nu inkasserat två raka förluster i ligaspelet mot Elche (0-1) och Atlético Madrid (0-2). Inte ett enda mål framåt på dessa matcher alltså och det har varit ett problem på slutet. Saken blir inte bättre av att man saknar Rafinha i dagens match som fortfarande går skadad. Han saknades även mot Atlético senast och man ser verkligen hur lidande offensiven i Celta blir när han är borta. Men defensivt så tycker jag inte man kan klaga på allt för mycket hos laget från Vigo, man stod upp riktigt bra mot Atlético i senaste omgången. Det var i slutändan ett individuellt misstag som fällde laget där, i övrigt så spelade man otroligt tajt och disciplinerat försvarsspel. Precis som hos Levante så har man även en riktigt bra målvakt i Yoel Rodriguez. Han har stått för en del plattmatcher den här säsongen ska sägas, men på det stora hela så har han varit riktigt bra och räddat många poäng åt sitt lag.

Förutom Rafinha så har Celta Vigo en hel och frisk trupp att tillgå.


Levante kommer inte spela något skönspel trots att man har hemmaplan och jag tror man kommer tillåta gästerna att ha väldigt mycket boll, vilket Celta Vigo brukar trivas bra med. Två starka lag i defensiven och mitt spel blir därför under 2 mål med en mindre insats. Blir det exakt två mål så innebär det insatsen tillbaka!

/e@sy