Måndagsmatch i Spanien som vanligt, och jag tycker mig ha hittat några intressanta spel här. Det är Levante och Betis som drabbar samman och det luktar mycket mål i min näsa, testar även ett kortspel!

  • Match: Levante – Betis
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2.15 @ unibet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 21:00

Levante hade en fantastisk start på ligan och var länge med i toppen av tabellen. Nu ligger man på en sjätteplats och formen är väl ingenting att skriva hem till mamma om. Innan bortaskalpen mot Espanyol senast så hade man hela nio matcher utan en seger. Anledningen till den usla formen är pga alla skador man haft på tongivande spelare. Nu ser det mycket bättre ut på skadefronten och man kan nu åter igen sikta uppåt i tabellen.

På hemmagräs är man starka med 6-3-3 på sina tolv matcher här denna säsong. Kikar man på målsnitt så har man gått över 2,5 mål i 8 av sina 10 senaste matcher. De två gånger man inte gått över har man mött ligans absolut tråkigaste och målsnålaste lag i Racing och Zaragoza. Senast mot Vallecano på hemmagräs fick publiken bevittna en helt sjuk match som slutade 3-5, får vi se något liknande ikväll kanske?

 

Levante - Betis

 

 

 

 

 

 

 

Betis är inne i en bra trend och är obesegrade i sina tre senaste matcher. Nu har man förvisso inte stött på några stjärngäng då motståndet varit Zaragoza och Getafe på slutet. Men laget är helt klart på gång och man spelar en offensiv och frejdig fotboll av det jag sett på slutet. Senast mot Getafe var man helt klart värda segern då man skapade otroligt många målchanser. Matchen där slutade 1-1 tack vare ett självmål från Betis mittback Dorado.

Just försvaret tycker jag har sett darrigt ut på slutet trots att man inte släpper in särskilt många mål. Fortsätter man på den vägen kommer det förr eller senare att braka in en del mål, och jag tror det kan hända redan ikväll. Det är en svår bortamatch detta och Levante är säkert riktigt taggade på två raka vinster. Saknas i Betis gör försvararen Mario Amaya.

——————————————————————-

Tror det kan bli en riktigt sevärd match detta där lagen byter chanser med varandra, för det här är två lag som har en bättre offensiv än defensiv. Känner också att Levante går vinnande ur detta, men överspelet känns lite bättre.

Testar även två andra spel i matchen:

Kone gör mål – 3.20 @ unibet – 2/10 units

Vindsnabb och får oftast bra chanser i matcherna, så nu sätter vi dit den tack!

Iriney får ett gult/rött kort – 2.00 @ unibet – 4/10

10 gula kort på drygt 20 matcher säger det mesta, spelar ofta onödigt tufft.

/e@sy