Eftersom Real Madrid åkte på pumpen igår så har Barcelona chansen att rycka ytterligare uppe i toppen. Men dagens match blir ingen lätt nöt att knäcka då man gästar hemmastarka Levante.

  • Match: Levante – Barcelona
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Levante är som sagt väldigt hemmastarka med siffrorna 4-1-1 på sina sex hemmamatcher. Endast en förlust alltså och den kom i senaste matchen på hemmagräs mot Real Madrid. I en match som mer liknande vattenpolo kunde marängerna till slut gå vinnande ur striden med 2-1. Man har gjort mål i varenda hemmamatch denna säsong om vi även räknar in Europa League och en kille som Barcelona absolut ska se upp med är Obafemi Martins som är snabb som vinden. Levante spelade mot Helsingborg i veckan i EL men vilade många spelare där och de som spelade gick knappast för fullt kändes det som. Så några trötta ben hos hemmalaget är jag inte oroad över.

Levante får klara sig utan Pedro Lopez och Dudka idag. Anfallare Gekas sägs vara tillbaka från sin skada men börjar troligtvis på bänken.

Obafemi Martins i Levante.

Barcelona har öppnat ligan på ett strålande vis med 11 segrar och ett kryss på sina matcher. Man har med detta gjort ett litet ryck i toppen och detta utan att imponera allt för mycket i spelet tycker jag. Det är främst försvarsspelet som sett lite darrigt ut tycker jag och man har faktiskt ”bara” hållt nollan i tre ligamatcher denna säsong. Med tanke på det spelövertag man har nästan varje match så tycker jag faktiskt inte man borde släppt in så många mål. Ikväll förväntas Puyol och Pique ta hand om mittlåset och det är givetvis den bästa lösningen som finns för Barcelona. Men Puyol har inte direkt matchtempo i sig och han spelade endast en halvlek senaste ligamatchen, han styrde även in 1-1 målet från Zaragoza där.

I Barcelona stryker vi idag Villa, Bartra, Muniesa, Abidal, Alexis och Cuenca som alla är skadade. Tillbaka har man Thiago och Adriano.


Levante är grymt hemmastarka och jag tror en spelare som Martins kan ställe till det ordentligt för Pique och Puyol idag med sin snabbhet. Levante gör mål och sedan har vi Messi som sällan lämnar planen mållös.

Testar även ett par målskyttar i matchen:

Martins gör mål – 4,50 – 1/10 units

Tello gör mål – 2,60 – 1/10 units

Odds från unibet!

/e@sy