Match på Estadio Ciutat De Valencia denna söndag där Atlético Madrid ska ta ett jättekliv mot ligaguldet genom att fixa tre poäng mot Levante. Nog borde madridlaget lösa en seger till slut, men några utklassningssiffror tror jag inte på. Testar mig på ett underspel här mellan två försvarsstarka lag.

  • Match: Levante – Atlético
  • Spel: under 2,5 mål
  • Odds: 1,85 @ expekt
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Levante har gjort en fullt godkänd säsong och placerar sig just nu på en 11: plats i tabellen med 42 inspelade poäng. Det är väldigt många poäng med tanke på hur spelet sett ut den här säsongen, för man har inte imponerat. Men till skillnad från många andra lag i serien så har man en tydlig spelidé och även fast det inte varit snyggt så har man snart ett nytt kontrakt i sin hand. Förvisso finns möjligheten att fortfarande åka ur med tre omgångar kvar, då man har sju poäng ner till Valladolid under strecket, men den risken känns minimal. Men så länge risken finns så kommer tränare Caparros trycka ut starkaste elvan, och då är Levante ett lag som är svåra att tas med. Man är inte särskilt spektakulära framåt i planen, men försvarsmässigt så är det ett lag som sällan lägger sig ner och dör. Levante har endast släppt in 42 mål den här säsongen, det är mindre än samtliga lag från plats 5 till 10 i tabellen. Jag gillar det defensiva mittfältet där Diop och Simao varit otroligt starka under hela säsong. Sedan måste man ju även nämna målvakt Navas som har bäst räddningsprocent i hela serien.

Inga skadebekymmer hos hemmalaget som kan ställa starkast möjliga elva på planen.

levante_200x200atletico_200x200

Atlético Madrid har en helt fantastisk säsong bakom sig där man just nu leder ligan och dessutom tagit sig till final i Champions League. Jag har länge gått och väntat på att laget skulle få en liten dipp i spelet, men den kan vi nog räkna bort nu. Tre omgångar återstår och med sex poäng ner till ärkerivalen Real Madrid, som har en match mindre spelad, så ska det väldigt mycket till för att Atlético inte ska lyfta bucklan. När dessutom Barcelona tappade poäng mot Getafe igår så är vägen ännu mer öppen. Precis som hos Levante så lever Atlético på ett väldigt fint försvarsspel, det är främsta anledningen till att man gått så bra den här säsongen. Endast 22 insläppta mål på 35 matcher är siffror som inget annat lag är ens i närheten av. Man har spelat med samma backlinje nästintill hela säsongen och när dessutom målvakt Courtois visat ruskig form så är det få lag som tagit sig till några chanser ens. Nu är högerback Juanfran avstängd i dagens match, men jag tror fortfarande att Atlético håller tätt bakåt idag. Framåt så öser man sällan in mål faktiskt, det är många matcher som man ”bara” vinner med 1-0 eller 2-0. Kikar vi på bortamatcherna i ligan den här säsongen så har 11 av 17 matcher klivit under den här linan.

Förutom Juanfran så stryker vi även Rodríguez hos gästerna.


Två defensivt starka lag som utan tvekan ligans bästa målvakter, detta luktar verkligen målsnålt. Levante har fortfarande något att spela för och jag tror man kommer backa hem och överlåta ansvaret till Atlético att hitta på något. Jag säger en bortaseger i den här matchen men jag tror inte att det springer iväg i siffrorna. Testar därför under 2,5 mål med en insats strax under medel.

/e@sy