En del av oss är säkert lite slitna efter påskafton och svårt att komma upp nu på söndagsmorgonen. Men se till att kravla er upp ur sängen innan 12:00 så ni inte missar drabbningen mellan Levante – Atlético. Tror det kommer bli en riktigt sevärd match och här väljer jag att lägga ett över/under spel.

  • Match: Levante – Atlético
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2.01 @ betsafe
  • Insats: 5/10
  • Spelstopp: OBS! 12:00

Levante klamrar sig fast uppe i toppen av primera division och ligger för tillfället på en femteplats. Skulle man behålla den placeringar så innebär det alltså att man kommer ut i Europa nästa säsong, något som självfallet de flesta lag vill åstadkomma. Men man kommer få det tufft att försvara den här platsen då det är ett riktigt getingbo kring strecket för europaspel. Senast var man ut i ett ganska tillknäppt derby mot Valencia och lyckades knipa en pinne efter 1-1 i den matchen. Men på hemmagräs backar man knappast hem och här kommer man försöka att föra spelet. Jag kikade faktiskt på deras senaste hemmamatch när man förlorade med 0-2 mot Osasuna, en match som likväl kunde slutat med ytterligare några mål då det fanns en mängd farliga målchanser.

Saknas i den här matchen gör Del Horno som blir borta i tre veckor framöver pga skada. Det har även varit lite frågetecken kring brassen Botelho som haft halsfluss tidigare under veckan, men han finns med i truppen och är då i speldugligt skick.

Får "El Tigre" fira ännu en gång?

Atlético tog sig vidare till semifinal i Europa League i veckan då man bortaslog Hannover med 2-1, sammanlagt 4-2 tog man sig vidare på. Bägge dessa matcher gick alltså över linan 2,5 mål, och det är något som är vanligt förekommande när vi snackar Atlético. Tar vi en kik på de tio senaste matcherna man spelat så har man gått över linan i sju av dessa. En stor del till överspelen har vi ju Falcao att tacka för då han verkar rejält i stöten just nu, sedan har vi ju även Diego och Adrian som drar sina strån till målproduktionen. Bortaspelet i ligan har dock inte varit bra och vi får gå tillbaks till 30:e januari för att hitta senaste vinsten, då man slog Osasuna med 1-0. Då har man ändå mött skitlagens skitlag på bortagräs, så här får man se upp!

Saknas i Atlético gör Koke som är avstängd, vidare så stryker vi Lopez och Silvio som varit borta en längre period.


Förväntad matchbild är att Levante går ut hårt här och försöker trycka tillbaka Atlético, för Levante på hemmagräs är ett helt annat lag än på bortagräs. Men som bekant besitter Atlético en hel del offensiva kvalitéer och man är ruskigt giftiga om man får spela på lite kontring. En fartfylld match som går över linan tror jag helt enkelt på. Betsafe erbjuder 2.01 för detta och det spelas med en medelinsats.

/e@sy