Måndagsmatch på Ciutat De Valencia när Athletic Bilbao gästar Levante för att avsluta den 32:a omgången av la liga. En del defensiva bekymmer hos båda lagen gör att jag tror på en del mål här. Häng på!

  • Match: Levante – Athletic Bilbao
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,16 @ unibet
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Levante har en kanonsäsong bakom sig med tanke på att man tappade ett koppel av spelare inför säsongen. Spelet har inte alls varit särskilt vackert många gånger, men den tajta defensiven har varit väldigt effektiv. Nu ligger man på en 9:e plats och med nio poäng ner till Valladolid så känns det kanske klart att man kommer spela i la liga även nästa säsong. Så nu tror jag att man siktar uppåt mot europaplatserna och då är det endast en seger som gäller ikväll, vid en vinst så är man nämligen bara sex poäng bakom Villarreal. Det innebär förhoppningsvis att Levante släpper lite på handbromsen i afton och då kan vi nog förvänta oss lite mer underhållning än vanligt, gästerna har stora bekymmer i backlinjen så jag tror att man gärna sätter lite extra tryck på dessa. Man kommer från en stark seger i förra omgången där Granada besegrades med 2-0 på bortagräs. Det kan diskuteras hur rättvis den segern var, men Levante spelar sitt spel och man behärskar tråkfotbollen riktigt bra.

Defensivt avbräck hos hemmalaget då mittback Navarro (avstängd) saknas i dagens match. Vi sätter även ett frågetecken för mittfältare Sissoko.

athleticlevante

Athletic Bilbao har precis som kvällens motståndare stått för en kanonsäsong så här långt. Man placerar sig på en 4:e plats och det innebär kval till Champions League om man lyckas hålla den här placeringen säsongen ut. Men formen är inte speciellt bra och Sevilla närmar sig kraftigt bakom, endast en vinst på de fem senaste matcherna har baskerna samlat på sig. Men motståndet har varit relativt tufft på slutet och nu har man en gyllene chans att dryga ut avståndet till Sevilla. Man går alltid för segern och eftersom jag tror Levante har samma tankegångar idag så kan vi nog förvänta oss en ganska öppen matchbild här. Offensivt är Athletic riktigt läckra att skåda där det finns en hel del klasspelare som kan avgöra matcher på egen hand. Jag tycker även att defensiven utvecklats den här säsongen där man sällan släpper till särskilt många mål. Men till dagens match har man stora bekymmer defensivt då varken Gurpegui (skadad), Ekiza (skadad) eller Laporte (avstängd) finns tillgängliga. Det innebär troligtvis att San José får bilda mittbackspar med Xabier Etxeita, som man värvat in från Elche. Etxeita har inte gjort en endaste minut den här säsongen och det är givetvis ett stort frågetecken för gästerna.

Förutom dessa avbräck i försvaret så saknar man även anfallarna Kike Sola (skadad) samt Ibai Gomez (skadad) borta. Men framåt i planen har man en fin bredd och jag ser inte dessa herrar som några avbräck.


Jag förväntar mig att hemmalaget visar upp lite mer offensivt spel när man nu är på hemmagräs och är i behov av tre poäng. Gör man det så kan den här matchen öppna upp sig rejält, och med defensiva avbräck hos båda lagen så kan vi då få se en del mål. Testar därför en mindre insats på över 2,5 mål till 2,16 hos unibet.

/e@sy