Spanien bjuder nästan alltid på lunchmatcher på söndagar och den här veckan har vi Levante – Athletic på menyn. Gästerna från Bilbao avancerade i Copa del Rey tidigare i veckan och jag tror det kan vara bra för självförtroendet att känna på en vinst. Inkasserar Levante sin tredje raka förlust här?

  • Match: Levante – Athletic
  • Spel: Athletic 0.0, -0,5
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Levante har som väntat haft svårt att leva upp till fjolårets prestationer då laget slet otroligt hårt i det defensiva, samtidigt som man hade en stor portion tur många matcher. Det är ett mycket offensivare Levante vi ser den här säsongen och det är knappast till någon fördel för laget. Det är ingen höjdartrupp som man besitter och när spelarna inte drar åt samma håll ute på gräset så blir det riktigt tufft. Målskyttet är en stor anledning till att Levante parkerar i botten av tabellen just nu, då laget endast mäktat med 13 mål framåt på 20 omgångar. Inget mål på de tre senaste ligamatcherna och det hjälpte inte ens att man blev tilldelade en straff näst senast mot Elche (0-1). Efter den förlusten har laget varit ut i ännu ett regionsderby då Villarreal (0-1) blev för svåra. Två poäng på de fem senaste matcherna imponerar inte.

Pape Diop är tillbaka från de Afrikanska mästerskapen och finns tillgänglig för spel i dagens match. Vi stryker dock mittback Navarro som fortfarande är avstängd samt skadade duon Iván López och Momo Sisokko. Inte heller Jason, Pedro López, Nikos eller Rafel Martín får plats i matchtruppen.

levante_200x200Athletic_200x200

Athletic Bilbao har haft en mindre bra säsong så här långt där avancemanget i cupen får ses som en stor framgång. I ligaspelet är laget nu uppe i sju raka matcher utan vinst och det placerar laget på en 14:e plats i ligan. Men jag tycker ändå att laget är lite på gång, där veckans cupmatch mot Malaga (1-0) såg mycket bra ut. Aduriz fick göra matchens enda mål och det är viktigt att han kommer igång efter en tids måltorka. Baskernas bortaspel under säsongen har inte direkt varit strålande och laget har även två raka förluster på resande fot. Men jag tror ändå det är en liten fördel att spela på bortaplan då laget knappast behöver spela under större press än man redan gör. Det har varit lite krampaktigt spel hemma på San Mames och möjligen kan laget spela ut lite mer hemifrån.

Skadeläget har även ljusnat hos baskerna där vi endast stryker anfallare Guillermo på grund av skada. Sedan lämnar vi även Ibai Gómez, Toquero, Sola, Bustinza och Viguera utanför truppen av tekniska skäl.


Levante är ny jumbo i ligan och lär jaga en trepoängare ordentligt inför de egna fansen. Jag tror att det är något som Athletic kan utnyttja genom ett starkt försvarsspel och sedan ge sig iväg på kontringar. Mitt tips blir en bortaseger och det blir en slant strax under medel på detta. Halva insatsen tillbaka vid ett oavgjort resultat!

/e@sy