VM går in i sin fjärde dag och det ska spelas fyra matcher. En av matcherna med tidig start är mellan Lettland – Sverige. Ett lettisk landslag som väntas få en tuff uppgift om vi ser hur bra Sverige presterade under söndagen mot Österrike. Lettland måste däremot börja ta poäng för att inte bli inblandad i striden om att åka ur A-VM. Orkar laget stå emot Sverige?

  • MatchLettland – Sverige
  • Liga: VM
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2,00 @ Betsafe
  • Insats 3/5 units
  • Spelstopp: 4/5, 16:15

Lettland V.S sweden-flag

Lettland har fått en mindre bra start under världsmästerskapet i Tjeckien. Laget inledde sin premiärmatch mot Kanada. Där stod laget emot bra under matchens tio första minuter och hade bud för ett ledningsmål. Istället släppte laget in tre snabba och förlorade till slut stort med 6-1.
I den andra matchen spelade Lettland återigen bra. Då mot värdnationen Tjeckien. Letterna hade både en 1-0 och 2-1 ledning innan Tjeckien vände och vann matchen med 4-2.
Med två raka förluster och noll poäng i poängprotokollet ligger Lettland för tillfället sist i Grupp A med en sämre målskillnad än nästjumbon Frankrike.

Sverige har inlett VM på ett positivt vis. Först en viktig seger mot värdnationen Tjeckien med 6-5 efter straffar. En match där Sverige tappade ledning 4-2 till underläge 4-5 för att sedan kvittera med mindre än minuten kvar av matchen. Från den matchen hade försvarsspelet en hel del kvar att önska men offensiven var det inget fel på.
I Sverige’s andra match stod Österrike för motstånd. Ett lag som skrällde och slog Schweiz i premiären. Men mot Sverige hade laget inget att hämta när svenskarna körde över österrikarna med hela 6-1.
Med fem poäng efter två omgångar ligger Sverige tvåa i gruppen med ett poäng bakom ledande Kanada.

Lagen möttes under OS 2014.
Det resulterade i ett målkalas som Sverige vann med 5-3.

En måstematch för båda lagen.
Lettland måste börja ta poäng om nationen ska ha någon chans till spel i kvartsfinal. Däremot ser det långsökt ut och poängen måste istället komma för att rädda spel i A-VM. Medan Sverige måste gå för tre poäng om det ska kunna bli en gruppseger. Då kan inte Sverige tappa ”onödiga” poäng om det kommer bli en målskillnadsuppgörelse med Kanada.
Båda nationerna har spelat en bra hockey där det gemensamma är att försvarsspelet inte alls har varit speciellt imponerande. Lettland har släppt in tio mål på två matcher och har dragig på sig mängder av utvisningsminuter. Men spelet har sett bra ut och det har funnits lägen för fler mål för Lettland.
Sverige’s försvarsspel såg betydligt bättre ut mot Österrike än vad det gjorde mot Tjeckien. Offensiven fortsatte även i match två att leverera och med tolv mål på två matcher ger det en bra indikation för det som återstår.
Två lag på banan som går för seger och Lettland har hittills inte backat för att anfalla och att då möta ett Sverige som har en glödhet offensiv med frågetecken om defensiven talar för en öppen match.
Det leder till att jag spelar över 5,5 mål till 2,00 hos Betsafe.