Viktig match i Grupp F. Lettland behöver vinna för att ha en rimlig chans att gå till EM.

  • Match: LettlandIsrael
  • Tips: Lettland 0 (Asian Hcp)
  • Odds: 2,47 @ 1bet.com
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 4/6 18.30

Analys:

Lettland har 1-1-3 på de fem inledande matcherna i Em-kvalet men har en match mindre spelad än Israel. Lettland kan gå upp på 7 poäng vid vinst här och då är dom helt klart med i matchen igen. Jag tycker att Lettland är bättre än vad resultatraden visar och på hemmaplan är laget svårslaget. Kroatien, Spanien, Danmark och Sverige har slagit Lettland på deras hemmaplan på slutet och det är inga blåbärsnationer. Mot lag som Israel så borde Letterna ha bättre chans att ta tre poäng. Med tanke på att laget bara har 4 poäng hittills i Em-kvalet så måste Lettland vinna här för att inte bli helt avhängda i gruppen. Lettland gjorde en godkänd insats senast mot Israel, förlust 1-2 då, men har bra läge för revansch. Nu har dom hemmaplan och då är dom lite vassare, oddset är också väldigt bra och bör spelas.

Israel har gjort det bra i kvalet än så länge och finns med i toppstriden. Formen är bra med 3-1-2 på de 6 första matcherna i kvalet. Israel är dock ett helt annat lag på hemmaplan än borta och alla tre vinster har kommit på just hemmaplan. På de 4 senaste bortamatcherna har laget inte tagit någon vinst, visserligen mot tufft motstånd, men resultaten imponerar inte. Senaste bortavinsten kom mot Andorra och Lettland är en betydligt svårare uppgift. Israel har på pappret ett mer namnkunnigt lag men resultaten på bortaplan talar sitt tydliga språk. Ska inte få med sig mer än ett kryss härifrån.

Som sagt så gör oddset att jag väljer hemmalaget här och Israel känns något övervärderade på bortaplan. Insatsen tillbaks vid oavgjort.

Lycka till!

//Josef