Förutsättningarna mellan Lettland och Frankrike är glasklara. Lettland måste ta minst ett poäng för att vara kvar i A-gruppen medan Frankrike måste ta minst två pinnar för att rädda sitt skinn och inte åka ur. Frankrike har enligt mig varit en positiv överraskning under VM och har verkligen bjudit på bra motstånd när Sverige och Kanada har stått för motståndet. Lyckas Frankrike rädda kontraktet?

  • MatchLettland – Frankrike
  • Liga: VM
  • Speltips: Money line Frankrike
  • Odds: 1,97 @ Unibet
  • Insats 3/5 units
  • Spelstopp: 12/5, 16:15

Lettland V.S Frankrike

Lettland har inte gjort något speciellt märkvärdigt mästerskap. Inte alls nära den prestation nationen visade upp under OS 2014. Under VM i Tjeckien har Lettland tagit fyra poäng. Det tack vare två övertidssegrar. Först en 2-1 seger över Schweiz och nu senast 2-1 mot Österrike. Det går inte påstå att Lettland varit det bättre laget i någon utav matcherna utan laget kan tacka målvakten Masalskis och stjärnan Daugavins för lagets hittills fyra poäng. För det spel Lettland har visat upp mot övriga nationer har inte varit positivt. Utskåpade mot Kanada och mot Sverige. Stod upp bra mot Tjeckien men föll fullt rättvist. Lettland kan vara tacksamma att laget fortfarande har chansen att hålla sig kvar i A-gruppen.

Frankrike däremot har gjort flera matcher med en positiv inverkan. Vi börjar mot Sverige igår då den första perioden var sisådär men i den andra perioden vände Frankrike på steken och tog ledningen och spelade riktigt bra. Dessvärre räckte det inte för poäng utan laget föll till slut med 4-2. Samma sak mot Kanada i matchen innan. Då gjorde Frankrike en riktigt bra slutperiod och höll på att kriga till sig en poäng men kunde till slut inte stå emot när Kanada tryckte i en växel till, trots att fransoserna var mycket nära en kvittering. Matchen slutade till slut 3-4.
Frankrike’s enda seger kom mot Österrike med 2-0. Det är dom enda poängen som Frankrike har under VM. Poängskörden är klart i underkant då laget varit värda poäng i flera matcher.

_______________________________________________________________________________________________________

Är det Lettland eller Frankrike som lämnar A-gruppen?
Eller är det till och med Österrike. Just nu är förutsättningarna glasklara för Lettland och Frankrike. Österrike ser ut att gå mot noll poäng och då måste Lettland ta minst ett poäng medan Frankrike måste ta två för att inte åka ur.
Jag tror inte det är Frankrike som får lämna A-gruppen. Det på grund av det spel fransoserna har visat upp under VM. Laget har gjort flertalet godkända matcher och dom två sista matcherna mot hockeyns giganter Sverige och Kanada har Frankrike klart varit värda ett bättre öde i. Det medan Lettland inte alls har varit speciellt märkvärdiga. En storspelande målvakt har räddat nationen till sina poäng för annars har inte spelet varit särskilt bra.
Frankrike måste gå för seger oavsett och mot ett Lettland som inte alls är ett mycket bättre landslag än sina motståndare finns absolut stora möjligheter till seger.
Så med tanke på Frankrike’s spel, slit och uppoffringar i tidigare matcher kommer äntligen ännu en seger idag.
Mitt spel blir Frankrike som segrare till 1,97 hos Unibet.