Åttondelsfinal i den franska cupen mellan Lens från Ligue 2 och Epinal från National Ligue (Divisionen under). Jag tror på en stensäker hemmaseger här och tvekar inte att lira handicap spelet på Lens!

Lens – Epinal
Spel: Lens -1 (Asian handicap)
Odds: 2.00 @ Pinnacle
Insats: 8/10
Spelstopp: 20.50

Lens ligger på 10e plats i ligan där man har 7 poäng ned till nedflyttningsplatserna och 6 poäng upp till uppflyttningsplatserna. Lagets manager har klartgjort att man satsar på cupen och vill gå så långt som möjligt och en seger ikväll bör man lösa. Man har bland annat slagit ut Rennes efter en seger på hemmaplan med 2-1.  Man är svårslagna på sin hemmaplan där man bara har 2 förluster på lagets 13 hemmamatcher i ligan den här säsongen. Man har vunnit 5 av lagets 7 senaste matcher på hemmaplan, övriga 2 har slutat oavgjort. Nu möter man enklaste motståndet för säsongen och då bör man vinna enkelt!

Epinal är riktigt, riktigt usla och ligger näst sist i National Ligue vilket bör innebära att man satsar allting på att hålla sig kvar i ligan. Man har 9 poäng upp till säker mark och därmed har man verkligen inte råd att satsa helhjärtat på en match som denna. Jag har tyvärr inte hitta några laguppställningar någonstans ännu men jag tror knappast man ställer upp med bästa tänkbara lag här med tanke på att man har match i ligaspelet på söndag igen…

Om man ser till lagets form så bör man inte ha någon chans i den här matchen även om man ställer upp med bästa laget då man har förlorat 9 av lagets 10 senaste matcher i ligaspelet och noterbart är att man förlorat 6 av dessa 9 matcher med 2 mål eller fler! På bortaplan trivs man inte särskilt bra då man har resultatraden 1-4-7 och 13-22 i målskillnad. Formen på bortaplan är 5 förluster och 1 oavgjort på lagets 6 senaste matcher…

Epinal har visserligen imponerat i cupen då man slagit ut reservbetonade Lyon och Nantes på straffar men i dessa matcherna har man haft hemmafavör, det har man inte nu längre och nu har man minst sagt ett svettigt läge i sina egna division där man kämpar för överlevnad. Lens vill vidare i cupen och satsar helhjärtat på den och man bör vinna den här matchen utan några större bekymmer inför sina hemmafans!