Avslutande match i senaste Ligue 2 omgången och Lens är ganska stora favoriter i denna match. Clermont har inte ett speciellt bra bortalag och bör få det svårt i denna match. Lens kan dock inte räkna med något enkelt seger då Clermont inte är lätta att möta.

Match: Lens – Clermont
Spel: Lens
Odds: 1.70 @ Bet365
Insats: 4/10 units
Spelstopp: 31/3 20:30

Lens som spelat riktigt bra denna säsong innehar 2:a platsen i tabellen på 52 poäng, 5 poäng bakom ligger Angers på 3:e platsen. Lens som förmodligen spelar i högsta ligan nästa säsong har haft det svårt på hemmaplan under andra halvan av säsongen men tycks ha fått det att lossna i senaste hemmamatchen mot Arlen där man vann med 3-0. Lens är obesegrade på dom fem senaste med 3-2-0 och hemma denna säsong har man 8-5-1 med 24/12 i mål. Man har ett antal frågetecken inför denna match, osäkra på spel är Ahmed Kantari, Remy Bonne, Alharbi El Jadeyaoui och Alaeddine Yahia.

clermont-lens-2013

Clermont återfinns på 11:e plats i tabellen 5 poäng ner till strecket med en match mindre spelad. Clermont har blandat och gett en längre tid nu och man ligger väl där man ska ligga och får sikta in sig på att stärka nuvarande position. 2-1-2 på dom fem senaste matcher. Borta denna säsong har man inte varit allt för bra och det är väl också hemma man tar dom flesta poängen, 2-5-7 med 10/17 i mål, ett av dom lagen som gör minst mål på bortaplan, man släpper inte in allt för många heller. Frågetecken finns på Pierrick Capelle, borta är Anthony Lippini, Gregory Bettiol, Cedric Avinel och Eugene Ekobo.

Clermont kommer förmodligen inte att orka stå emot hela matchen mot Lens trots att man har ett bra försvar. Lens som äntligen vann i senaste hemmamatchen mot Arlen efter att ha spelat ett antal oavgjorda matcher hemma fick äntligen fansen uppleva en vinst. För Lens del gäller det att vara förstärka den position man har i tabellen och jag tror man tar tre friska i denna match. Clermont är inte lätta att möta så någon enkel seger lär det inte bli för Lens men ändå tillräckligt för att vinna. Ettan spelas med måttlig insats.