Full omgång att vänta i SHL under lördagen. I en av dom sex matcherna spelar Leksand hemma i Tegera Arena mot Växjö. Växjö som spelade så sent som igår mot serieledande Skellefteå där laget avgick med segern. Leksand däremot kommer till spel med förlust i bagaget och har inte övertygat riktigt rejält på slutet. Men kan dalmasarna dra nytta av Växjö’s match igår och plocka samtliga poäng?

  • Match: Leksand – Växjö
  • Serie: SHL
  • Speltips: Över 1,5 mål första perioden
  • Odds: 2,12 Unibet
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 31/1, 18:30

Leksand fortsätter att misslyckas på bortaplan. I den förra matchen mötte laget HV71 på bortaplan. Leksand tog ledningen under den första perioden men efter det tog det stopp. HV71 vände på matchen, tack vare två powerplay mål under den andra perioden och vann matchen med klara 3-1.

Förlusten blev Leksand’s andra på lagets fem senaste matcher. Med totalt nio poäng på dessa fem matcher är Leksand seriens sjätte formstarkaste lag.
Så med en stigande form har Leksand klättrat förbi kvalplats och befinner sig just nu på en tionde plats i tabellen. Det är fem poäng ner till Brynäs på kvalplats och bara två upp till nian Djurgården.

På hemmaplan är den plats Leksand har tagit stora delar av sina poäng den här säsongen. Laget har spelat tjugoen hemmamatcher och har på dessa matcher tagit totalt trettiosju poäng. Det gör Leksand till seriens nionde bästa hemmalag.
Leksand vann sin senaste hemmamatch mot Djurgården med 4-1. Segern innebar Leksand’s tredje raka på hemmaplan och den fjärde på lagets fem senaste hemmamatcher. Noterbart är att två av dessa fem matcher har innehållit minst två mål från den första perioden.

Leksand har släppt iväg Fabian Brunnström till Malmö annars ska laget ha samma lag som senast.

leksand_200V.S växjö

Växjö spelade match igår kväll. Då mötte laget inte mindre än suveräna serieledarna Skellefteå på hemmaplan. Växjö satte full fart direkt i matchinledningen och det blev en match i högt tempo. Växjö kunde tidigt ledning och kunde hålla ledningen hela matchen. Växjö hann med att göra två mål till innan Skellefteå finade till siffrorna till 3-1.

Växjö har i och med segern tagit fyra raka segrar. Med elva poäng på dom fem senaste matcherna är Växjö seriens tredje formstarkaste lag. Med den starka och stabila formen har Växjö jagat ikapp lagen som ligger ovanför laget. Växjö har efter fyrtiotre omgångar tagit sjuttiotvå poäng och ligger på en fjärde plats. Men det är bara tre poäng upp till tvåan Frölunda, som däremot har en match mer spelad.

Växjö är ett utav seriens bästa bortalag. Med tjugoåtta poäng efter tjugoen bortamatcher är Växjö seriens fjärde bästa bortalag.
Växjö vann sin senaste bortamatch mot Färjestad med 3-2 efter förlängning. Segern innebar Växjö’s andra raka på bortais och den tredje på sina fem senaste bortamatcher. Noterbart är att på dessa fem matcher har två av fem matcher innehållit minst två mål från den första perioden.

Växjö saknade Tomi Kallio senast och han är ett frågetecken inför matchen.

Lagens fjärde möte den här säsongen.
Den första matchen spelades i Växjö. Där vann hemmalaget med 2-0.
Den andra matchen spelades i Leksand. Där vann Leksand med 6-3.
I det senaste mötet vann Leksand orättvist nog med hela 5-1 på bortaplan i Vida Arena. Noterbart är att dom två senaste mötena har innehållit minst två mål från den första perioden.
Lagens fyra senaste möten i Tegera Arena har resulterat i tre segrar för Leksand och en för Växjö. Noterbart är att dom tre senaste mötena har haft med sig minst två mål efter den första perioden.

Tar Växjö med sig sitt spel från gårdagens match eller sätter Leksand emot.
Växjö har inte haft det lätt mot Leksand sen dalmasarna äntrade SHL.  Blott en seger på fyra bortamatcher.
Men gemensamt är att det blir målrika drabbningar mellan lagen. Sex av dom sju senaste mötena har slutat med minst sex mål efter fulltid, och i fem av sex möten har det blivit minst två mål från den första perioden.
Växjö är så kallat back to back och frågan är hur laget kommer agera efter en tuff och hård match under gårdagen. Det bör gynna Leksand i alla fall som har vilat och kommer till spel med tre raka hemmasegrar och ett gott självförtroende i hemmaborgen. Samt att Leksand har tre raka hemmasegrar mot Växjö.
Matcherna mellan lagen brukar starta i ett rasslande tempo och två lag som vill gå för ledningen. Med ett Leksand som har vilat har goda möjligheter att sätta press direkt på kanske något tunga Växjö ben. Men med tanke på Växjö’s form så vågar jag inte spela emot laget.
Men däremot ser jag enligt historiken och matchbilderna mellan lagens möten att det gemensamma är:  Full fart direkt från start och satsa på ett tidigt ledningsmål. Så med en lördagsmatch i ett kokande Tegera Arena där hemmalaget har chans på fortsatt klättring i tabellen kommer vi få se ett hemmalag som kommer gå all in från början, och Växjö lär knappast vilja förlora en fjärde gång i Tegera Arena.
Därför blir mitt spel över 1,5 mål under den första perioden till 2,12 hos Unibet.