Match i ett fullsatt Tegera Arena ikväll då Leksand gästas av Västerås när kvalserien vänder. Leksingarna börjar verkligen känna lukten av elitseriespel nästa säsong och frågan är om någonting kan stoppa den här maskinen nu?

  • Match: Leksand – Västerås
  • Spel: Leksand vinner den 1:a perioden
  • Odds: 2,10 @ expekt
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Leksand har öppnat den här kvalserien på ett strålande sätt och jag tror garanterat att vi får se det här laget i elitserien nästa säsong. Halvvägs in i serien har Leksand plockat fyra vinster på fem matcher vilket gör att man placerar sig som tvåa med en poäng bakom Örebro som leder. Man har egentligen bara gjort en dålig period i kvalserien och det var den sista perioden mot Örebro där man föll ihop och förlorade med 3-0 (5-2 i matchen), annars har det sett väldigt stabilt ut på försvarssidan. Just första perioden har man varit väldigt bra i kvalserien och man kommer ut ruskigt starkt match efter match och ser verkligen laddade ut. Mot Södertälje, Örebro, Rögle och Timrå hade man en ledning på två puckar när man gick till första periodpaus, det är alltså endast i senaste bortamatchen mot Västerås som man inte lyckats ha en ledning efter första perioden.

Ingen skaderapport från Leksand ute men senast saknade man Mark Hurtubise. Väldigt troligt att Oscar Ahlsenfelt får fortsatt förtroende i kassen då han gjort det riktigt bra på slutet.

Västerås rivstartade kvalserien då man överraskande slog Rögle på bortais för att sedan plocka två poäng i straffsegern mot Timrå på hemmaplan. Men efter detta har man haft det tungt och kommer in här med tre knappa förluster. Efter NHL drog igång och man tappade Backlund/Berglund så har man givetvis förlorat en hel del i offensiv styrka, och det går inte att förlita sig på ett bra målvaktsspel match efter match. Västerås har endast gjort åtta mål på fem kvalseriematcher och det håller givetvis inte om man vill ta steget upp i elitserien. Lars Johansson har varit en gigant i kassen den här säsongen och det känns verkligen som det största hotet mot det här spelet, det är på tiden att han gör en mindre bra match nu.

Bortalaget saknar sedan tidigare Marcus Jonsson, Gustaf Lindvall, Brady Leisenring, Fredrik Winge, Markus Kinisjärvi och Fredrik Johansson. Inga nya avbräck och med största sannolikhet så vaktar Lars Johansson kassen.


Leksand tar ett väldigt bra grepp om en elitserieplats vid seger idag och jag tror man kommer starta i ett rasande tempo för att sätta tonen här. Västerås kommer förmodligen spela ganska avvaktande från start och försöka reda ut den första anstormningen från hemmalaget. Med tanke på Leksand förstaperioder i tidigare matcher så känns detta som ett bra spel som får en insats strax under medel.

/e@sy