En match i den tjugofemte omgången av Hockeyallsvenskan. Krislaget Leksand med ny tränare tar emot topplaget Västerås. Ett bortalag som kommer till spel med två raka segrar mot ett gäng dalmasar som saknar allt vad som kallas självförtroende och kommer till spel med fyra raka förluster. Luktar det bortaseger eller kan Perra Johnsson lyfta publiklaget?

  • MatchLeksand – Västerås
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Money line Leksand
  • Odds: 2,40 @ Nordicbet
  • Insats: 1,5/5 units 
  • Spelstopp: 25/11, 19:00

Ja ni Leksand. En 4-1 förlust mot bottenkollegan Asplöven och fyra raka förluster i rad på kontot. Det fick bägaren att rinna över för klubbledningen och ut med tränaren Sjur Robert Nilsen och Johan Rosén och istället in med Per-Erik Johnsson. Perra med meriter från Färjestad med bland annat SM-guld. Han räddade så sent som förra säsongen kvar Modo i ett negativt kval mot Vita Hästen och har dessförinnan styrt upp Timrå på rätt köl temporärt.

Men innan denna åtgärd har Leksands säsong varit allt annat än lyckad. En hårdsatsning för att ta omgående  sig tillbaka till SHL har resulterat i ett praktfiasko. Jumbo i Hockeyallsvenskan med tjugosju poäng efter tjugofyra omgångar. Tre poäng upp till säker mark och sju poäng upp till playoff-platserna.

Hemmaspelet har inte rosat marknaden och Leksand är uppe i tre raka hemmaförluster. I den senaste hemmamatchen föll laget mot Mora i slaget om Siljan med 1-3.
Leksand har spelat elva hemmamatcher, tagit arton poäng och är Hockeyallsvenskans elfte bästa lag.

leksand_200 V.S vasteras_200

Västerås har börjat ånga på igen och tog en stärkande 6-3 seger över Asplöven i lagets förra match. Västerås svarade för en stark tredje period och vann perioden med hela 5-0 och vände underläget 1-3 till seger 6-3.
Segern innebar lagets andra raka och med två raka trepoängare hänger Västerås på topplagen i Hockeyallsvenskan. Laget har spelat ihop fyrtiofyra poäng efter tjugotre match och ligger på en tredje plats i tabellen. Laget har tio poäng upp till serieledande Tingsryd som däremot har två matcher fler spelade.

Bortaspelet har varit bra bitvis, men inte mer än så. Poäng i sju av elva bortamatcher, men dock har det bara blivit fyra segrar. Det har resulterat i femton poäng och Västerås är Hockeyallsvenskans fjärde bästa bortalag.
Västerås har på sina fem senaste bortamatcher två segrar och tre förluster.

Säsongens första möte var en målrik historia.
En match som vanns av Västerås på hemmaplan med 5-4 efter straffar.
Lagens fem senaste möten har slutat med tre segrar för Leksand och två för Västerås.
Inne i Tegera Arena har Västerås stora problem mot Leksand och laget har bara en seger på lagens fem senaste seriemöten.

Ny tränare, nya poäng?
Allt som har hänt hittills kan Leksand lämna bakom sig och bara blicka framåt. Nya tränaren Per-Erik Johnsson är en lugn och metodisk tränare som kan höja tonen när det behövs. Han har en förmåga att kunna lyfta spelare med sin filosofi och tänk. Han kan mycket väl få skutan på rätt köl och mot Västerås blir uppgiften perfekt.
Det på grund av som sagt ny tränare, det brukar oftast resultera i ny energi och en nytändning i laget. Men även att laget möter just Västerås. Ett Västerås som inte rosat marknaden på bortais och har bara fyra segrar på elva försök. Västerås kliver även in i matchen som höga favoriter. Trots att matchen spelas på bortaplan och inne i Tegera Arena som är en arena där Västerås inte trivs i.
Det vore tjänstefel att inte testa en hemmaseger ikväll. Förutsättningarna finns helt klart. Leksand har ett bra lag på pappret och nu med ny tränare är det upp till lagets ledare att visa vilja och engagemang. Träds det fram ikväll är segern inte långt borta. Leksand är för bra för att kvala sig kvar i Hockeyallsvenskan.
Mitt spel blir en hemmaseger inklusive övertid och straffar till 2,40 hos Nordicbet.