Jumbolagen Leksand och Timrå har fått fart på grejorna. Båda lagen är uppe i två raka segrar och börjar lätta från bottenstriden och riktar in sig istället mot playoff-platserna. Båda lagen har haft problem med målskyttet under säsongen, men nu börjar det ordna upp sig. Frågan är om målen ramlar in även ikväll?

  • MatchLeksand – Timrå
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Båda lagen gör minst två mål
  • Odds: 1,92 @ Unibet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 30/11, 19:00

Leksand har börjat fått saker att hända med nye tränaren Per-Erik Johnsson. Laget vände underläge 0-1 och 1-2 mot Björklöven och vann med 4-2. En stark insats och mängder av engagemang från laget. Något som har saknats annars under den senaste perioden. Nu tog Leksand och vann andra matchen på raken och har nu lämnat bottenplaceringarna och huserar istället på en tolfte plats med trettiotre poäng efter tjugosex omgångar.
Med snart halva serien spelad börjar målskyttet tugga igång och Leksand har nu två raka matcher med fyra gjorda mål. Totalt har laget satt sextioen kassar och det ger ett snitt på 2,34 mål per match.

Hemma i Tegera Arena har dalmasarna spelat tretton hemmamatcher. Det har resulterat i sju segrar och sex förluster, varav tre efter övertid/straffar. En totalt poängskörd på tjugofyra gör Leksand till seriens tionde bästa hemmalag.
På dessa hemmamatcher har Leksand en målskillnad 35-33. Det ger ett snitt på 2,69 mål framåt och 2,53 mål bakåt.
Leksand har tagit poäng i fem av sina sex senaste hemmamatcher. Noterbart är att laget har nu två raka segrar på hemmaplan.
Sett till målskörden har Leksand spelat sju matcher av tretton där både hemmalaget och bortalaget har gjort minst två vardera.

Leksand får en ny spelare  tillgänglig ikväll. Det är unga och produktive Anton Karlsson som lånas ut från Frölunda för resten av säsongen.

leksand_200 V.S timra_200

Timrå IK som hade en ofantlig tuff säsong förra året med både ekonomiskt och sportsligt. Ekonomin är bättre under denna säsong, men det sportsliga resultatet är föga förändrat. Nu har laget däremot börja vinna igen och efter en stark vändning mot Asplöven i den tredje perioden tog Timrå sin tredje seger på lagets fyra senaste matcher. 
Med nio poäng av tolv möjliga har även Timrå klättrat sig över kvalplatserna. Laget ligger med en match mindre spelad än dom flesta lagen på en elfte plats med trettiotre inspelade poäng.
Det är till stor del målskyttet som har spökat för Timrå och med endast femtioåtta gjorda mål är det tredje minst till antalet i Hockeyallsvenskan. Men med sextionio insläppta mål är det sjunde flest i samma serie.

Bortaspelet har däremot inte varit speciellt poänggivande. Segern mot Asplöven på bortaplan senast var den första på sex bortamatcher. Trots att laget bara har fyra segrar och tretton poäng på tretton bortamatcher är Timrå seriens nionde bästa bortalag.
Målfabrikationen är ingen vacker syn och med ynka tjugofem gjorda mål på resande fot är det tredje minst av ett bortalag i Hockeyallsvenskan. Samtidigt har laget släppt in trettiofem mål. Vilket är relativt få. Faktiskt andra minst av ett bortalag. Totalt ger allt summerat ett snitt på 4,61 mål per bortamatch för Timrå.
Av Timrå’s tretton bortamatcher har sju matcher slutat med att båda lagen har gjort minst två mål vardera.

Säsongens tredje möte.
Leksand vann det första mötet i premiäromgången med 3-2 på hemmaplan.
Leksand var även det lag som vann möte nummer två, då i Eon Arena. Slutresultatet tillskrevs 1-3 till bortalaget.

Tre oerhört viktiga poäng på spel.
Det lag som tar tre poäng ikväll lämnar bottenstriden ytterligare och närmar sig playoff-platserna på allvar. Ikväll är det två lag som har hittat spelet mer och mer och har fått igång det viktigaste kanske. Det vill säga målskyttet. Leksand har gjort åtta mål på sina två senaste matcher samtidigt som det blivit fem i baken. Det samma gäller nästan för Timrå som har gjort sju mål och släppt in fem på sina två senaste matcher.
Timrå har svarat för två raka starka matcher där laget vänt underläge i båda och tagit viktiga segrar. Medan Leksand har ingjutit nytt mod sen Per-Erik Johnsson tog över och spelar betydligt bättre än innan.
Med tre viktiga poäng på spel och med två lag som har fått igång offensiven lär lagen kunna följas tätt åt. Båda lagen har spelat merparten av hemma respektive bortamatcher med att göra två mål och släppa in minst två kassar.
Fem av lagens sex senaste möten i Tegera Arena (träningsmatcher medräknad) har resulterat i minst två mål från vardera håll.
Mitt spel blir att båda lagen gör minst två mål till 1,92 hos Unibet