Kvalserien i ishockey tuggar vidare och ikväll är det match i ett slutsålt Tegera Arena där Leksand tar emot Timrå. Med tanke på hur det ena laget spelat i kvalserien hittills så vore det dumt att inte spela när vi får sånt bra odds.

  • Match: Leksand – Timrå
  • Spel: Leksand
  • Odds: 2,15 @ expekt
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Leksand har övertygat i den här kvalserie och man har spelat riktigt bra hockey i 8 av 9 perioder. Man föll ihop som ett korthus i sista perioden mot Örebro där man till slut fick stryk med 5-2, något som gjorde att man tvivlade lite kring hur laget skulle uppträda i bortamatchen mot Rögle senast. Men det var ingen fara på taket och man kunde hämta hem tre poäng till dalarna utan större problem efter en 4-0 vinst. Laget ser ruskigt starkt ut för tillfället och på hemmais med 99% leksingar i publikhavet så tror jag man har riktigt goda chanser till vinst. Oscar Alsenfelt imponerade i kassen mot Rögle och det är väl ingen vildare chansning att han får förtroendet även ikväll.

Mark Hurtubise missade matchen mot Rögle men beräknas vara redo för spel igen, i övrigt inga nya avbräck.

Timrå har endast mött lagen från allsvenskan hittills och man har väl inte direkt imponerat överdrivet mycket trots att man tagit poäng i samtliga matcher. Straffvinst mot Örebro, strafftorsk mot Västerås och nu senast tog man en säker 4-1 seger mot tabelljumbon Södertälje. Jag hade ändå förväntat mig mer utav ett lag som kommer ifrån elitserien, men den här kvalserien är jämnare än någonsin vad det verkar. Leksand är bättre än dessa lag som Timrå mött och det gäller att bortalaget står emot i inledningen här då Leksand kommer sätta full fart när pucken väl släpps.

Inga nya avbräck i Timrå och förmodligen kommer Daniel Bellissimo vakta kassen.


Det finns inte mycket mer att skriva tycker jag mer än att Leksand ser snuskigt bra ut för dagen samt att Timrå inte imponerat överdrivet mycket. Med det publikstödet hemmalaget får ikväll så tror jag att man grejer en seger här. 3-1? Ettan spelas med en medelinsats!

/e@sy