Kvalserien är nu framme vid andra omgången och vi beger oss till Tegera Arena i Leksand, där hemmalaget får besök av Timrå. Har hittat ett spel jag tror mycket på här då ena laget inte alls imponerade i öppningsrundan.

  • Match: Leksand – Timrå
  • Spel: Leksand
  • Odds: 2.10 @ bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 18:30

Leksand kom in i den här kvalserien med en riktigt positiv trend då man radade upp segrarna i slutet av grundserien. Det gick även vägen i öppningsmatchen då man lyckades vinna mot Örebro på bortais med 3-2, efter en mycket väl genomförd match. Trots att Örebro faktiskt vann skotten med 43-32 så kom man inte till särskilt heta lägen, dessutom var målen som man fick riktiga flaxmål. Så Leksands elitseriedröm lever i högsta grad och fixar man en seger idag så har man gett sig själva ett riktigt bra utgångsläge inför fortsättningen.

Alla pigga och krya i Leksand och man ställer upp med samma lag som senast.

Timrå skulle bara köra över Bofors i sin öppningsmatch trodde jag, men verkligheten blev något annat. Vinst med 5-4 i sudden och två poäng in på kontot. Visst det är väl ok med en sådan öppning, men nog hade alla förväntat sig tre poäng i den här matchen. Utan sin fina utdelning i powerplay hade det här gått åt skogen för Timrå faktiskt, då man utnyttjade hela 4 av 5 powerplay och gjorde mål, det gör man inte igen! Målvaktssidan ser inte heller särskilt bra ut då både Lundström och Ridderwall känns lite tunna.

Timrå kör också på som senast och har inga nya skador.


Med det hemmastödet Leksand kommer få idag så blir man svåra att tas med. Man är inne i en riktigt bra trend och kommer komma ut med full fart här. Sen tror jag att målvaktsspelet kommer bli väldigt avgörande, och där har Leksand en fördel i mina ögon.

/e@sy