En match i hockeyallsvenskan ikväll och den hämtar vi från Tegera Arena i Leksand, där hemmalaget tar sig an Oskarshamn. Leksand är inne i en våldsam form och har tagit ett rejält grepp om en direktplats till kvalserien. Oskarshamn innehar just nu den sista play-off platsen och lär plocka poäng för att hålla Mora och Södertälje bakom sig. Jag kör ett handikappspel här som känns riktigt bra. Rygga!

  • Match: Leksand – Oskarshamn
  • Spel: Leksand -1,5
  • Odds: 1.83 @ bet365
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 19:00

Leksand har som sagt en kalasform  och är obesegrade i sina sex senaste matcher. Man har nu klättrat upp på en tredjeplats och går om Bofors på andraplatsen vid vinst idag, man har även en bra chans att vinna hela grundserien då avståndet till Örebro minskat rejält. Senast var man ut mot Södertälje på bortais och imponerade stort på mig, man hade bra kontroll på matchen som vanns med 4-2. Att man hade bra försvar visste jag redan, de skott som kommer mot mål är oftast fri sikt för duktiga Erik Hanses i mål. Men nu har man ju även börjat producera framåt och har gjort 21 mål på de fyra senaste matcherna. Sjukast form av alla har väl Martin Janohls som verkligen öser in poäng för tillfället, det blev även ett mål senast mot Södertälje från hans klubba. Positivt är att tränare Appelgren tyckte man inte gjorde någon bra match senast med tanke på hur träningarna sett ut, dags att visa hur det egentligen ska se ut idag då.

Man ställer upp med exakt samma lag som senaste matchen, detta innebär att Patrik Hersley och Jacob de la Rose inte kommer till spel. Vaktar kassen gör Erik Hanses.

Oskarshamn ligger alltså på sista play-off plats just nu, en plats som jag tror man kommer få det riktigt tufft att försvara. Man har både Mora och Södertälje nosandes i baken och det skulle vara en stor överraskning om man placerade sig före dessa lag. Oskarshamn har även tre riktigt jobbiga bortamatcher på rad nu med Leksand, Södertälje och Almtuna, en resa där jag tror man kammar noll poäng. Anledningen till detta är att man inte alls spelar särskilt bra på resande fot, endast 24 poäng på 22 matcher och man placerar sig som 10:a i den tabellen.

Har tyvärr inte hittat någon info kring skadeläget, men det har å andra sidan ingen inverkan på mitt spel.

———————————————————————-

Leksand med sin form ska vara det starkare laget här och jag tror man fixar en komfortabel vinst med minst ett par puckars marginal. Alternativt kan man ha med raka ettan på Leksand som virke i en dubbel/trippel, men jag väljer alltså att spela -1,5 som bet365 erbjuder 1.83 för.

/e@sy