Sista omgången i kvalserien för denna säsong, och vi kan konstatera att Leksand återigen misslyckats. Eftersom Timrå och Rögle redan är klara för elitserien så betyder inte den här matchen ett skit. Då har vi bara hedern kvar att spela för, och här tycker jag det väger över rejält för ena laget.

  • Match: Leksand – Örebro
  • Spel: Leksand
  • Odds: 1.76 @ bet365
  • Insats: 6/10
  • Spelstopp: 16:00

Leksand faller som vanligt på mållinjen och blir kvar i hockeyallsvenskan minst en säsong till. Dubbelmötet mot Rögle blev dödsstöten för dalmasarna, där man förlorade både hemma- och bortamatchen. Annars tycker jag att man har gjort en riktigt bra säsong och har nu äntligen slussat in lite yngre killar i laget, det kan bära frukt om några år om man får behålla dessa. Det är påsk och det ryktas om en hel del folk som kommer leta sig till Tegera Arena ikväll för att stötta laget i sin sista match, med det i åtanke så tror jag Leksand kommer vara hungrigare här!

Saknas gör Michael Raffl och Tobias Forsberg, även ett frågetecken för Gabriel Karlsson.

Ska Leksands trogna fans bära laget till vinst idag?

Örebro hade ingen lycka i den här kvalserien och har bara skramlat ihop åtta poäng. En av anledningarna till misslyckandet är förmodligen att grundserien promenerades hem på slutet, det liknar väldigt mycket Leksands tidigare säsonger. Man kom aldrig riktigt igång här och fick dessutom en olycklig start när man fick stryk mot just Leksand i öppningsomgången. På bortais i kvalserien har man dessutom förlorat alla bortamatcher och jag tror det blir femte raka förlusten på resande fot här.

Saknas i bortalaget gör Conny Strömberg som bekant är avstängd, även stora frågetecken för Henrik Löwdahl och Emil Kåberg som dragits med småskador. Men spelar inte skadad i en betydelselös match så jag tror Örebro ställer över dessa herrar.


Med publiken i ryggen så tror jag att Leksand vinner den här matchen, det ger den lilla extra energin som krävs. Det verkar inte spela någon roll hur många gånger man misslyckas, man har alltid publiken som står där och stöttar laget, det är väldigt imponerande!

/e@sy